1 de desembre de 2020 1/12/20

L'Ajuntament habilita una aula en El Romeral per l'alumnat de 2 anys

L'Ajuntament habilita una aula en El Romeral per l'alumnat de 2 anys - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament habilita una aula en El Romeral per l'alumnat de 2 anys - (foto 2)
  L'Ajuntament habilita una aula en El Romeral per l'alumnat de 2 anys - (foto 3)
  L'Ajuntament habilita una aula en El Romeral per l'alumnat de 2 anys - (foto 4)

  L'ajuntament ha dut endavant unes obres per habilitar una aula del CEIP El Romeral per a l'alumnat de dos anys, ja que totes les aules dedicades a Educació Infantil estaven ocupades. La inversió ha estat de 26.274 euros i Viaduber Gestión de Proyectos SL ha estat l'empresa que ha realitzat l'actuació.

  Recordem que en el curs 2015-2016, els centres de El Romeral i de Miguel Hernández van ser triats, perquè aprofitant l'espai no ocupat a les aules d'infantil, implantar una aula en cada centre de 2 anys totalment gratuïta, ampliant així l'oferta gratuïta en aquest tram d'edat, que l'Ajuntament ja ofereix en les Escoletes Municipals. «Aquesta aula de 2 anys, que va començar de manera experimental, ara és una realitat i amb una ocupació del 100%, amb molta demanda de famílies que hi queden fora», indica, Alberto Belda, regidor d'Educació.

  «Des de l'arribada del PSOE al govern de la Comunitat Valenciana, hem anat recuperant any rere any, les aules que, tant en el Romeral, com en Miguel Hernández, el PP va anant suprimint i no oferint encara que hi havia espai i demanda. De manera que en aquest curs, totes les aules d'Infantil del Col·legi El Romeral estan plenes, i aquest és un centre de 3 línies», ha explicat, Belda.

  Aquest curs 2018-2019, a l'estar ocupades les 6 aules d'infantil, era necessari habilitar un espai en el centre per a albergar l'aula de 2 anys. Així s'ha fet, ampliant una aula que hi havia, per a complir amb les mesures i condicions per a ser una aula de 2 anys. Aquesta reforma s'ha dut a terme i els xiquets de 2 anys del col·legi El Romeral ja gaudeixen del seu espai, «garantint aquesta oferta gratuïta tan necessària en la nostra ciutat».

  El regidor destaca que, «aquest és un exemple més de què aquest govern es creu i aposta per una ciutat educadora, que ha de ser capaç d'anar ampliant la seua oferta educativa gratuïta en el tram de 0-3 anys, de la mà de la Conselleria d'Educació, per garantir que els nostres xiquets i xiquetes i les famílies puguen tindre el millor accés al Sistema Educatiu. Com hem dit abans, Alcoi és de les ciutats de la Comunitat Valenciana amb més nombre de places educatives públiques en el tram de 0-3 anys, ja que compta amb Les aules a les Escoletes Municipals: Zona Nord, Batoi i Jesuset, al centre públic de Conselleria del Partidor i amb les dues aules de 2 anys als Centres de Romeral i Miguel Hernandez».

  «Alcoi té més Escoles Infantils Municipals que la ciutat de València, Alacant o Castelló, sense comptar amb les escoletes que tenen el xec amb la Conselleria d'Educació, és a dir que són subvencionades en part, a la nostra ciutat en tenim 6 d'aquestes», ha conclòs, Alberto Belda.

  Pujar