30 de novembre de 2020 30/11/20

L’Ajuntament farà un projecte i adequarà l'accés al refugi de Sant Tomàs

L’Ajuntament farà un projecte i adequarà l'accés al refugi de Sant Tomàs - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L’Ajuntament farà un projecte i adequarà l'accés al refugi de Sant Tomàs - (foto 2)

  En el pressupost municipal 2016 consta una partida relativa al refugi de la Guerra Civil de Santo Tomás que va ser introduïda com esmena per «Compromís» i acollida pel Govern Municipal  ja que forma part de la visió municipal de posada en valor dels vestigis de la guerra per part tant de les regidories de Patrimoni Històric com de Turisme. De fet, el darrer any 2015, ja es va dur a terme una actuació en aquest refugi per arreglar l'accés actual i la porta d'entrada.

  La Regidora de Patrimoni històric, Lorena Zamorano, junt amb el portaveu de Compromís, David Abad, van visitar el lloc la setmana passada per a concretar les actuacions a realitzar amb el pressupost disponible. En total, hi ha una partida econòmica de 20.000 euros.

  En aquesta visita es va consensuar fer un estudi-projecte previ de la zona, molt deteriorada després dels enderrocaments de finques antigues i de la brutícia d'entrada al refugi.  També s’inclourà una acció concreta per a mostrar el refugi sense risc ni perill i fer la zona accessible per al visitant que ara no ho és. El refugi es troba a l'inici del carrer Sant Tomàs, en concret, l'entrada està baix del pont de Sant Jordi.

  Aquesta mateixa setmana, els tècnics amb Lorena Zamorano, edil de Turisme i Patrimoni Històric, han visitar el recinte tal i com explica la responsable política:  «els tècnics d'arquitectura de l'Ajuntament, després de realitzar una visita, ja estan treballant en una memòria del projecte on s'arreplegaran les solucions adients per portar a terme aquesta millora. Esperem que a l'últim trimestre de l'any contem amb el projecte i pugam conèixer ja l'import total de l'actuació que es podria contemplar en els pròxims pressupostos municipals de 2017».

  Pujar