27 de novembre de 2020 27/11/20

L'Ajuntament d'Alcoi rep una subvenció de Diputació per a l'esterilització de colònies urbanes de gats sense propietari

L'Ajuntament d'Alcoi rep una subvenció de Diputació per a l'esterilització de colònies urbanes de gats sense propietari - (foto 1)
  • La subvenció és de 3.700,79 euros. El cost total del projecte és de 5.971,35 euros. L'ajuntament aportarà la part restant.

La Diputació Provincial ha resolt la convocatòria d'ajudes per als tractaments d'esterilització de colònies urbanes de gats sense propietari en municipis de la província d'Alacant per a l'anualitat 2020. A la nostra ciutat li han correspost 3.700,79 euros.

A Alcoi durant 2020 es duu a terme un projecte que suposa una inversió total de 5.971,35 euros que permeten esterilitzar 47 gates i 47 gats. El cost de l'esterilització de cada femella és de 42,35 euros i el de cada mascle 84,70 euros.

El projecte de control ètic de les colònies de gats de carrer a la nostra ciutat es duu a terme mitjançant la Societat Protectora d'Animals i Plantes d'Alcoi que planteja el protocol a seguir que indica que les colònies de gats, en l'entorn urbà, poden plantejar molts problemes a causa d'una elevada superpoblació. El control de la població és necessari per a evitar determinats conflictes de convivència.

Segons indiquen des de la Protectora d'Alcoi “el procediment de Capturar-Esterilitzar-Soltar (CES), és l'únic que ha demostrat ser eficaç per a controlar el creixement de la població de gats de carrer. CES implica atrapar a tots o a la majoria de gats d'una colònia, esterilitzar-los i retornar-los al seu territori”.

En aquest procés, als gats retornats se'ls marca en l'orella per a identificar-los, se'ls proveeix d'aliment i supervisió per part de voluntaris. Expliquen que cal descartar la introducció de gats de carrer en refugis per la seua dificultat d'adaptació, tan sols poden arribar a tolerar-ho si anteriorment han tingut una llar, però en la majoria de casos no accepten una captivitat, entristeixen i no desitgen viure, per la qual cosa deixen de menjar.

El regidor de Salut Pública, Miguel Juan Reig, destaca que “Duent a terme aquest projecte evitem la reproducció incontrolada d'animals de carrer, realitzant una contribució efectiva i humanitària a la protecció global de la fauna urbana. Vull agrair a la Societat Protectora d'Animals i Plantes d'Alcoi la seua implicació en aquest programa”.

Cal ressaltar que amb aquest projecte es pretén aconseguir una població felina estable evitant densitats excessives i situacions crítiques per als mateixos animals, també millorar la qualitat de vida en aconseguir una colònia sana, igualment es minimitzen comportaments que generen queixes i conflictes en la ciutadania derivades de les molèsties derivades del comportament sexual dels gats en el període de zel.

Pujar