elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Alcoi organitza ‘El Mercat de Nadal’

L’Ajuntament d’Alcoi organitza ‘El Mercat de Nadal’
 • Tindrà lloc del 4 al 8 de desembre en La Glorieta

MÉS FOTOS
L’Ajuntament d’Alcoi organitza ‘El Mercat de Nadal’ - (foto 2)

L'Ajuntament d'Alcoi mitjançant la Regidoria de Comerç i amb la col·laboració de la Càmara de Comerç, Federació de Comerç i ACECA ha organitzat un any mes ‘El Mercat de Nadal’. Tindrà lloc del 4 al 8 de desembre  a La Glorieta en horari de 10.30 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.30 hores.

L’activitat comercial comptarà com cada any amb parades que oferiran els seus productes tant locals i de proximitat, com nadalencs. És important ressaltar la importància del comerç de proximitat, gràcies a aquestes empreses locals, podem encertar amb les nostres compres tenint un tracte personalitzat, humà i presencial i el més important, aquestes empreses són les que generen una economia circular, imprescindible per a la comunitat. La presència d’empreses de proximitat, siguen de la grandària que siguen, afecta de manera positiva sobre l’economia local. Aquestes empreses generen llocs de treball en el seu entorn més pròxim, distribueixen la riquesa entre més actors i ofereixen alternatives de consum per a tots els gustos i necessitats. A més, ajuden a cohesionar i a enfortir la comunitat, evitant la dependència del comerç exterior.

Igualment, tindrà la part solidària, amb tres entitats que tindran una parada benèfica. El millor del Nadal és compartir, el millor regal per aquest Nadal és la Solidaritat que sempre ha demostrat la gent d’Alcoi i que es fa més necessària que mai en aquestes dates tan assenyalades. La generositat i solidaritat dels alcoians i alcoianes, malgrat la pandèmia, va ser impactant l’any passat, ajudant a omplir fins a 5 camions de bombones de butà el que va permetre ajudar a les famílies més necessitades fins al mes de juny. Aquesta iniciativa forma part de la campanya de Càritas ‘Que ningú passe fred aquest hivern’ que aquest any tornarà a tindre una parada al Mercat de Nadal amb la intenció de seguir intentant ajudar per aconseguir butà per les famílies més vulnerables. També estarà la ‘Asociación Cultural Amigos del Modernismo’ amb un estand a benefici de l’ ‘Asociación de Familiares y Amigos de Enfermos de Alzheimer de Alcoy y Comarca (AFA ALCOY)’i l’ ‘Asociación Cultural Samarita’ amb les entrades al campament reial.

Aquest any, a banda del comerç amb productes locals i nadalencs, com ja es tradició hi haurà espectacles especials amb danses, dolçaines, contacontes i una flashmob i activitats per a la infància com passejades amb dromedaris i burretes, ludoteca, jocs, tallers artesans i un recinte ecològic amb diferents atraccions ecològiques, sempre seguint les recomanacions sanitàries per aquest moment.

L’entrada al Mercat serà per qualsevol accés a la Glorieta, amb aforament màxim i sentit únic de circulació dins del recinte, sempre amb l'ús obligatori de mascareta, i gel hidroalcohòlic tant als llocs de venda com a les entrades, per garantir la seguretat en tot moment. També estarà prohibit el consum de beguda i menjar en tota la Glorieta, llevat de la zona de restauració.

Participaran, 32 comerços i 3 entitats: Imhome, Kerigma, Detalles Padularte, Papelería Alfe, Decojordá, L’Obrador de Martina, Ninie Cerámica, Roses a Mà, Sarao Colorao, The Monkey Boys, Associació al Servei de l'Amecsació Forestal, Guaita, Thai, Cuckys Moda Infantil, De Bote a Bote, Socks&Co, Liten Jewels, Apialcoy, Papelería Natura, Puericultura G&G, Los Jijonencos, Denominados, Tangente de 90, Coses d’Ací, Floristeria Vert, Asociacion Belenista Alcoy, Manetes, Cash Fiestas, Manetes de Punt, Arquitecturizar, Kawaiicrochet i Carolina Barrull.

«Un any més encetem el projecte d’Alcoi Ciutat del Nadal amb aquest Mercat en un lloc tan emblemàtic com la Glorieta on 35 expositors dels nostres comerços oferiran gran quantitat de productes que de segur ens ajuden a poder fer els nostres preparatius per aquestes festes. Agrair per tant la seua col·laboració i implicació que ha contribuït a poder parlar ja d’aquesta cita ineludible amb el nostre comerç de proximitat. Convidar a tots els nostres veïns i veïnes a gaudir de les diferents activitats i productes locals en uns moments tan complicats, però que afrontem amb il·lusió i ganes de treballar i ho fem en un espai segur, però també ple de diversió i solidaritat de la mà d’iniciatives a favor de col·lectius vulnerables» ha afirmat la regidora de Comerç, Vanessa Moltó.

Programació:

 • Dissabte 4
  • 12:00 h: Inauguració del Mercat i actuació del «Grup de Danses Carrascal d’Alcoi» i ambientació a càrrec del «Grup de Dolçainers i Tabaleters la Cordeta».
  • 18:00 h: Contacontes a càrrec d’«El Globo Mágico».
 • Diumenge 5
  • 11:30 h: Música a càrrec de «Mississipi Dixieland Jazz Band».
  • 18:00h: Música a càrrec de «Mississipi Dixieland Jazz Band» .
 • Dilluns 6
  • 11:30 h: Taller d’Instruments Musicals del Nadal Alcoià a càrrec d’«El Globo Mágico».
  • 18:00h: Ambientació a càrrec del «Grup de Dolçainers i Tabaleters La Degollà d’Alcoi».
 • Dimarts 7
  • 11:30 h: Música a càrrec de «Mississipi Dixieland Jazz Band».
  • 18:00h: Música a càrrec de «Mississipi Dixieland Jazz Band».
 • Dimecres 8
  • 12:00 h: Contacontes a càrrec de «La Bruixa Xocolata».
  • 17:00 h: Flashmob nadalenca a càrrec de l’Associació «D*3 Jóvenes Artistas».
Pujar