elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d´Alcoi modernitza les seues infraestructures informàtiques

  • Actualització dels servidors i augment de l'emmagatzematge

L'Ajuntament va adjudicar per 186.832,57 euros a l'empresa Nunsys un projecte de modernització de les infraestructures informàtiques, actualitzant els servidors i la cabina d'emmagatzematge, dotant d'una infraestructura actiu/actiu en cadascun dels dos CPDs que disposa l'Ajuntament, la qual cosa permetrà reduir els temps invertits a realitzar tràmits administratius.

Aquesta actuació farà possible adaptar-se als nous reptes municipals duent a terme una renovació tecnològica, necessària per al bon funcionament de l'organització i la prestació de serveis als ciutadans i empreses perquè s'espera que seguisquen augmentant les necessitats de computació, memòria i emmagatzematge com a conseqüència de les implantacions relacionades amb administració electrònica, licitació electrònica, etc.

L'actuació consistirà a dotar a l'ajuntament d'una solució hiperconvergent amb els elements maquinari i programari necessari per a substituir l'equipament actual i realitzar la gestió dels sistemes i l'emmagatzematge des d'un únic punt. S'inclouen els recursos de computació, emmagatzematge, així com les llicències de programari necessàries i qualsevol altre element necessari per al funcionament de la solució. El programari de virtualització també s'inclou en l'objecte del contracte, mantenint el producte que actualment s'està utilitzant (Vmware) amb una versió diferent que s'especificarà posteriorment. Quant a la còpia de seguretat i recuperació de desastres el programari també s'inclou en l'objecte del contracte, mantenint el producte que actualment s'està utilitzant (Veeam) amb una versió diferent que s'especificarà posteriorment.

La tecnologia hiperconvergent advoca per la virtualització de l'emmagatzematge i la gestió unificada de servidors i emmagatzematge. Aquesta tecnologia unifica els recursos de processament i emmagatzematge en els mateixos nodes de computació. L'emmagatzematge es visualitza amb els discos locals dels nodes, creant un espai global d'emmagatzematge que ofereix disc virtual a l'entorn de virtualització.

Alberto Belda, regidor de Modernització de l'Administració ha explicat que "En l'actualitat el projecte està al 50% executat amb la implantació de tots els recursos de computació i de les llicències de programari necessàries, migrant les màquines virtuals als nous servidors i per tant resolent el primer dels problemes que tenia l'ajuntament, que era la falta de recursos de computació. Durant el mes de setembre s'executara la segona fase amb la virtualització de l'emmagatzematge i la configuració de les còpies de seguretat amb les noves llicències i en el nou entorn".

"Aquestes millores en el sistema permetran donar un millor servei a la ciutadania", ha conclòs Belda.

Pujar