elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcoi destina 730.000 euros més en ajudes a sectors afectats per la Covid

L'Ajuntament d'Alcoi destina 730.000 euros més en ajudes a sectors afectats per la Covid
  • El consistori obri el termini per a optar a la segona convocatòria de les Ajudes Parèntesis

  • Aquestes subvencions es complementaran amb les de ‘Reactiva Alcoi 2021’ i amb el programa de consolidació d'empreses

  • En total, l’Ajuntament d’Alcoi destinarà un total de 2.250.000 euros per a ajudar als nostres sectors productius en 2021

MÉS FOTOS
L'Ajuntament d'Alcoi destina 730.000 euros més en ajudes a sectors afectats per la Covid - (foto 2)

L'Ajuntament d'Alcoi ha obert el termini per a sol·licitar els 733.000 euros en ajudes directes a empreses i persones autònomes de sectors afectats per la pandèmia del coronavirus. Aquestes subvencions formen part de les Ajudes Parèntesis II, incloses en el Pla Resistir de la Generalitat Valenciana i aprovades després de finalitzar les Ajudes Parèntesis I.

En la primera edició es van beneficiar més de 320 autònoms i micropimes amb ajudes de 2000 euros i de 200 euros per cada treballador contractat, que ja han sigut pagades pel consistori. En la present convocatòria es destinaran 733.000 euros no utilitzats en l'anterior edició amb l'objectiu d'ampliar l'ajuda a 23 noves activitats econòmiques com el comerç de roba i calçat, el comerç de periòdics i papereria, el transport per taxi, les perruqueries i establiments que presten altres tractaments, tintoreries, acadèmies d'ensenyaments no reglats, els establiments de reparació de calçat, joieries i rellotgeries, així com les activitats de fotografia, entre altres.

En aquesta ocasió, les subvencions seran novament de fins a 2.000 euros per cada persona autònoma o microempresa amb un màxim de deu persones treballadores, més 200 euros per cada treballador a càrrec de les persones sol·licitants de l'ajuda.

El model de sol·licitud està disponible en la web municipal www.alcoi.org i es pot presentar a través de la Seu Electrònica d'Alcoi https://sedeelectronica.alcoi.org o de manera presencial en les oficines d'Àgora, al carrer Sant Mateu, núm. 3, demanant cita prèvia en el telèfon 965 53 72 18. El termini de presentació de sol·licituds abasta del 10 al 25 de maig, tots dos dies inclosos.

Aquestes ajudes es completen amb altres dos plans aprovats pel consistori i validats pel Consell Econòmic i Social d'Alcoi el mes d'abril passat. D'aquesta manera, juntament amb de les Ajudes Parèntesis II, es preveu dur a terme unes ajudes a la creació de microempreses ‘Reactiva Alcoi 2021’ amb l'objectiu de fer costat a la creació d'empreses a la nostra ciutat. Aquesta ajuda consisteix en una subvenció a fons perdut a empreses creades entre setembre de 2019 i maig de 2021. Les empreses creades en aquest període podran tindre una ajuda de fins a 3000 euros per a les situades en qualsevol zona d'Alcoi i de 6.000 euros si l'empresa s'ha instal·lat en el barri de Batoi o del Centre d'Alcoi. A aquestes ajudes es destinen un total de 250.000 euros que podran ampliar-se en funció de les necessitats.

El tercer programa acordat serà per a la consolidació d'empreses. Les ajudes estaran destinades a fer costat a la consolidació i creixement d'empreses creades als últims 5 anys, amb un import de 2.000 euros per empresa per a finançar despeses de transformació digital, investigació de mercats, millora posicionament de l'empresa, millores gestió empresarial, etc. Es destinen a aquesta línia un total de 250.000 euros que podrà ampliar-se en funció de les necessitats.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, destaca que “des del primer moment ens vam comprometre a aconseguir que cap sector afectat per aquesta crisi sanitària quedara fora de les ajudes i per això, des de l'Ajuntament hem decidit ampliar-les al major nombre de persones possible i incloure a aquelles que no pugueren accedir a l'anterior convocatòria. També volem fer costat a les emprenedores i emprenedors que han apostat per invertir i crear nous negocis a la nostra ciutat, així com contribuir a la consolidació d'aquest recent teixit empresarial i ajudar-lo en el seu procés de digitalització”.

Pujar