elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcoi demana solucions urgents davant la problemàtica de la ITV

L'Ajuntament d'Alcoi demana solucions urgents davant la problemàtica de la ITV
  • Els treballadors demanden l'equiparació salarial. La falta de personal està suposant que no es puga demanar cita prèvia i per tant que la ciutadania haja d'anar a altres comunitats a passar la inspecció

MÉS FOTOS
L'Ajuntament d'Alcoi demana solucions urgents davant la problemàtica de la ITV - (foto 2)

L'Ajuntament d'Alcoi vol mostrar la seua solidaritat amb els treballadors de les estacions d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) que han ampliat la vaga a la província d'Alacant a tota la Setmana Santa. És a dir, des de hui fins al dijous 28 de març. La situació ha provocat el bloqueig en les cites prèvies i que la ciutadania s'haja d'anar a altres comunitats autònomes com Múrcia o Castella- La Manxa a passar les Inspeccions Tècniques de Vehicles.

“El personal que atén les ITV està havent de treballar en una situació de precarietat i falta de recursos alarmant. La situació està provocant que la gent no puga passar la ITV no sols a Alcoi, on només hi ha un inspector, sinó en tota la Comunitat i que haja de marxar a unes altres. És necessària una resposta urgent per part de la Generalitat per a posar solució a aquest problema que cada dia augmenta la seua gravetat, en lloc d'anar reduint-se”, destaca l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés.

“No pot ser que la gent haja de complir amb la legalitat que implica haver de passar la Inspecció Tècnica de Vehicles, i que al mateix temps no puga anar a cap centre en la Comunitat Valenciana. Calen solucions urgents. Des de l'Ajuntament mostrem la nostra màxima solidaritat amb els manifestants davant la situació que estan patint.”, conclou Francés.

Davant aquesta problemàtica, fa menys d'un mes, l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés i el d'Ontinyent, Jorge Rodríguez es van reunir amb l'actual Director General de la Societat Valenciana de les ITV, SA (SITVAL), Javier López Mora. Aquesta és l'entitat pública que gestiona les inspeccions tècniques dels vehicles a la Comunitat Valenciana. En la reunió, els alcaldes li van traslladar els problemes que està patint la ciutadania, i López Mora va indicar que estaven treballant per a posar solució.

Les concentracions que han derivat en vagues s'han produït perquè la Generalitat no ha abonat el complement d'homogeneïtzació a la plantilla pactada perquè els treballadors de Sitval que menys cobren, principalment els d'Alacant, pogueren homologar la seua situació a la de la resta d'estacions després del procés de reversió pública, que va suposar integrar-se dins de Sitval als treballadors de les diferents empreses concessionàries, tal com hem comentat. Des dels sindicats, a més, han lamentat que a la situació de l'equiparació salarial s'ha unit que des de la empresa pública se'ls ha comunicat que enguany no hi haurà contractes per a substituir vacacions ni per a baixes de llarga duració.

L'acord d'equiparació salarial, va ser subscrit al maig per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, però va tardar mesos a obtindre la documentació necessària per a donar cobertura i garantir el compliment del pacte, i finalment es va formalitzar al novembre, ja amb el govern del PP.

 

Pujar