elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Alcoi demana prudència i responsabilitat a la ciutadania davant la pujada de casos Covid

L’Ajuntament d’Alcoi demana prudència i responsabilitat a la ciutadania davant la pujada de casos Covid
  • Les dades actualitzades indiquen que hi ha 392 PCR positives en els últims 14 dies el que suposa una incidència acumulada de 660,44 per cada 100.000 habitants

El Govern Municipal de l’Ajuntament d’Alcoi insisteix a apel·lar a la responsabilitat personal de la ciutadania enfront de la Covid-19. Des del Consistori es recorda que el virus segueix present entre nosaltres i que cal seguir totes les mesures i recomanacions sanitàries.

La Generalitat Valenciana ha actualitzat aquest matí les dades respecte a la Covid-19 i indiquen que hi ha 392 PCR positives en els últims 14 dies el que suposa una incidència acumulada de 660,44 per cada 100.000 habitants. Són xifres que pràcticament tripliquen les que hi havia en Alcoi fa exactament un any, amb 139 casos positius i una incidència de 235,61.

La principal diferència amb l’any passat és la vacunació. Gràcies a la vacuna, l’Hospital no està patint la pressió que tenia fa un any. En aquests moments hi ha 14 persones ingressades en planta i 2 en l'UCI, les dues no estan vacunades. Per això és fonamental la vacunació de la ciutadania. Des de l’Àrea de Salut Pública s’habilitarà un punt extra de vacunació per aquelles persones que encara no s’hagen vacunat, a partir del dijous en l’Hospital Mare de Déu dels Lliris.

Segons l'estudi elaborat per la Direcció General d'Anàlisi i Polítiques Públiques de la Generalitat Valenciana, la vacunació redueix en un 75% del número d'hospitalitzats i ingressos en UCI i el 90% de defuncions. Aquest estudi també revela que les persones diagnosticades per Covid-19 no vacunades o amb vacunació incompleta multipliquen per dos el risc de ser hospitalitzats i que el risc de defunció es multiplica per tres en el cas dels no vacunats.

«Demanem a tota la ciutadania prudència i responsabilitat, no podem abaixar la guàrdia. Frenar l’avanç de la Covid depén de tots i cadascun de nosaltres. Hem de continuar mantenint les mesures de seguretat, seguir totes les recomanacions davant unes dates tan assenyalades i és molt important que les poques persones que encara no s’hagen vacunat ho facen per responsabilitat personal i amb les persones que l’envolten», ha manifestat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Recordem que la normativa de la Generalitat Valenciana indica que és obligat tindre el certificat de vacunació, el conegut com el passaport Covid per a accedir a establiments d'hostaleria, restauració i oci amb aforament superior a 50 persones, així com per a festivals de música i esdeveniments i celebracions amb més de 500 assistents on no puga garantir l’ús de la mascareta de forma permanent, també és obligatori per a les visites a centres hospitalaris i residències de majors, tant públiques com privades. Des de l’Ajuntament d’Alcoi s’han habilitat quatre punts, per ajudar a les persones a aconseguir aquest certificat, en tres centres de Majors, en concret el de la Plaça, Oliver i Zona Nord en horari de 10 a 12 hores, de dilluns a divendres. També es pot aconseguir, amb cita prèvia, en el Departament de Salut Pública de l'Ajuntament d'Alcoi que està situat al carrer Pintor Casanova (Major), número 10.

Tal com vam anunciar ahir, l’Ajuntament d’Alcoi també ha decidit, per prudència i prevenció, no celebrar la Festa de Cap d’Any a la plaça d’Espanya, ja que és un esdeveniment amb molta massificació de persones en el que no es pot garantir l’ús de la mascareta.

Pujar