elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcoi dedicarà 8,5 milions per a inversions a la ciutat

L'Ajuntament d'Alcoi dedicarà 8,5 milions per a inversions a la ciutat
  • La proposta del Govern Municipal se sotmetrà a votació en el Ple Extraordinari del pròxim divendres dia 24 de març

L'Ajuntament d'Alcoi durà a terme una operació de crèdit de més de 8,5 milions d'euros per a poder finançar diferents projectes, en molts casos per a completar les inversions dels Fons Europeus que no poden demorar-se. La proposta es votarà en el Ple Extraordinari del pròxim divendres dia 24 de març.

Aquesta actuació es podrà dur a terme gràcies a la bona salut que gaudeix l'economia del consistori, tal com reflecteix la liquidació del pressupost, que recordem la realitza el funcionariat del departament d'Intervenció. Les xifres oficials indiquen que l'Ajuntament va tancar el pressupost amb 5,8 milions de superàvit, un romanent positiu d'1,8 milions d'euros i un endeutament que s'ha reduït considerablement des del 107% de 2010 al 41% de l'actualitat, xifra que està per davall de la mitjana.

De fet, la fortalesa econòmica de l'Ajuntament permetrà dur a terme inversions amb xifres rècord a la ciutat, amb més de 20 milions d'euros procedents dels Fons Europeus. Uns números que podrien augmentar fins als 30 milions en les pròximes convocatòries.

La proposta del Govern Municipal per a aquesta operació de crèdit està encaminada a completar aquestes inversions de Fons Europeus en projectes com la rehabilitació de barris, pla d'acció d'energies sostenibles, autobusos elèctrics i punts de recàrrega, vehicle per a la recollida de residus en diferents fraccions o Alcoi Bio Up, entre altres.

A més, aquesta operació destinarà un milió d’euros per a la solució a l'accés del Polígon Santiago Payá. Així mateix permetrà completar altres actuacions com el projecte museístic ‘Camilo Sesto’, el pla d'accessibilitat local, la rehabilitació de l'illa de Rodes amb la construcció d'un Parc Tecnològic Sociocultural, la construcció d'habitatges dins del Pla ARRU i l'adequació de les pistes de tenis del Poliesportiu Francisco Laporta, entre altres.

“Aprovarem una operació que ens permetrà dur a terme la major inversió de la història a la nostra ciutat. La salut de l'economia de l'Ajuntament és excel·lent, tal com ha demostrat les dades oficials i durant els pròxims anys gràcies als Fons Europeus hi haurà més de 20 milions d'euros que milloraran Alcoi i la vida de la ciutadania. Aquestes inversions s'han aconseguit gràcies a la planificació i al projecte de ciutat en el qual s'ha treballat des de fa anys i que ha provocat que Alcoi siga una de les ciutats d'Espanya que més inversió ha aconseguit per habitant”, ha afirmat la regidora d'Hisenda, Vanessa Moltó..

 

Pujar