elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Alcoi i el Campus d’Alcoi de la Universitat creen la Càtedra d'Indústria Digital

L’Ajuntament d’Alcoi i el Campus d’Alcoi de la Universitat creen la Càtedra d'Indústria Digital
  • L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha anunciat aquesta creació en la inauguració del curs acadèmic del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València

MÉS FOTOS
L’Ajuntament d’Alcoi i el Campus d’Alcoi de la Universitat creen la Càtedra d'Indústria Digital - (foto 2)
L’Ajuntament d’Alcoi i el Campus d’Alcoi de la Universitat creen la Càtedra d'Indústria Digital - (foto 3)

L’Ajuntament d’Alcoi durà a terme la Càtedra d'Indústria Digital amb el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, tal com ha anunciat l’alcalde, Toni Francés, durant l’acte d’inauguració del curs. Aquesta Càtedra, que aprofitarà per a impulsar el projecte de transformació digital del teixit empresarial de la ciutat, és una aposta per la digitalització dels sectors productius d’Alcoi, una línia bàsica del Pla d’Impuls Industrial ‘ImpulsAlcoi’. La càtedra aprofitarà per a impulsar el projecte de transformació digital de la indústria i facilitarà la col·laboració amb aquest sector.

La digitalització, la intel·ligència artificial i la robòtica són els tres pilars sobre els que Alcoi vol basar la transformació del sector industrial. Són bàsics per a millorar la indústria i les aplicacions reals en les empreses, permetent una gestió més eficient dels recursos, en aspectes com ara l'automatització de tasques en cadenes de muntatge o embalatge, producció, o en tasques de comercialització i màrqueting.

El projecte va en línia amb els realitzats per la ciutat i la seua aposta per la digitalització. Alcoi ha sigut seleccionada com una de les 100 ciutats europees que participaran en el Desafio de las Ciudades Inteligentes (Intelligent Cities Challenge – ICC). El projecte compta amb 16 línies d'actuació, entra les que està la creació d'un Centre d'Innovació Digital que se situarà al Parc Tecnològic de Rodes. La posada en marxa del parc tecnològic i sociocultural a Rodes, on estarà present Districte Digital i la Universitat Politècnica de València, afavorirà l'impuls socioeconòmic de la ciutat en un projecte d'atracció de talent i de transformació del teixit productiu del nostre territori, una iniciativa per a atraure empreses i activitat econòmica a la nostra ciutat i crear ocupació.

«Volem impulsar de la mà de la Universitat Politècnica de València no només aquest projecte, també el Parc Tecnològic de Rodes on la Universitat tindrà un paper fonamental. L'aposta per la digitalització és un dels reptes més importants que tenim les ciutats, tenim una estratègia clara en el procés de transformació digital de la nostra economia i Alcoi és pionera en aquest procés que millora la competitivitat i les oportunitats i farà que el nostre territori siga cada vegada més competitiu», ha destacat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Pujar