elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcoi ajuda a aconseguir més de 230 certificats de vacunació a la ciutadania

L'Ajuntament d'Alcoi ajuda a aconseguir més de 230 certificats de vacunació a la ciutadania
  • Fins al moment ha prestat aquesta ajuda en tres centres de Majors i el Departament de Sanitat. Des d'aquesta setmana s'ajudarà a aconseguir-lo en el Departament amb cita prèvia

Recordem que l'Ajuntament d'Alcoi va habilitar quatre espais de la ciutat per a facilitar la descàrrega i impressió del certificat de vacunació, el conegut com a passaport Covid a tota la ciutadania i especialment a les persones majors, que són les que solen tindre més dificultats per a accedir a les noves tecnologies. En concret hi havia un punt específic per a aquest menester en tres centres de Majors, Plaça, Oliver i Zona Nord en horari de 10 a 12 hores, de dilluns a divendres. També es pot aconseguir, amb cita prèvia, en el Departament de Salut Pública de l'Ajuntament d'Alcoi que està situat al carrer Pintor Casanova (Major), número 10.

Fins divendres passat que van estar actius els quatre punts es van ajudar a tramitar 222 certificats Covid. Des d'aquesta setmana, s'ha deixat de prestar servei en els centres de majors una vegada es van atendre durant els primers dies la major part de les demandes, no obstant això el servei es continua realitzant en el Departament de Salut Pública amb cita prèvia i aquesta setmana s'han realitzat 10 tràmits, per tant el total és de 232. Per a poder aconseguir el passaport Covid hauran de demanar cita i acudir amb la seua targeta SIP i el DNI.

“Tal com demostren els estudis la vacunació redueix en un 75% del número d'hospitalitzats i ingressos en UCI i el 90% de defuncions. És molt important que les persona es vacunen i una vegada ho facen que aconseguisquen aquest certificat necessari per a accedir a diferents espais. Des de l'Ajuntament hem ajudat a més de 230 persones a aconseguir aquest certificat i el continuarem fent com a administració més pròxima a la ciutadania”, ha afirmat la regidora de Salut Pública, Teresa Sanjuán.

Pujar