elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Alcoi agraeix als centres escolars l’immens esforç i a l’Àrea de Salut la ràpida organització que fan per la vacunació infantil

L’Ajuntament d’Alcoi agraeix als centres escolars l’immens esforç i a l’Àrea de Salut la ràpida organització que fan per la vacunació infantil
  MÉS FOTOS
  L’Ajuntament d’Alcoi agraeix als centres escolars l’immens esforç i a l’Àrea de Salut la ràpida organització que fan per la vacunació infantil - (foto 2)

  Tal com ja vam informar ahir, actualment estem patint una situació sanitària difícil, donat que la COVID 19 no ha desaparegut i estan pujant el nombre de contagis, encara que per sort la pressió hospitalària no està sent elevada fins el moment

  Tal com demostren tots els estudis, la vacuna és la millor de les ferramentes per lluitar contra aquesta Pandèmia i per tant des de la Conselleria de Sanitat s’ha posat en marxa una nova campanya de vacunació per als menors, en concret per als xiquets i xiquetes d'11, 10 i 9 anys, tenint en compte que més endavant es vacunaran fins als 5 anys.

  Davant aquesta nova campanya la Conselleria de Sanitat desplaçarà equips de vacunació, formats per professionals sanitaris, als centres educatius de la Comunitat Valenciana i als centres d'educació especial i per tant demanem la màxima col·laboració i comprensió per part de les famílies per poder ajudar a la vacunació de les seues xiquetes i xiquets.

  Segons el regidor d’educació Jordi Silvestre “Des dels centres escolars està fent-se un esforç immens amb l'organització i arreplegada de permisos de les famílies per poder agilitzar i facilitar al màxim el procés, per tant tornar a agrair el treball i la voluntat dels sanitaris i personal dels centres escolars per poder dur a terme aquesta vacunació abans de Nadal, i per això demanem la màxima col·laboració i paciència per part de les famílies, en una situació extraordinària com la que estem patint”.

  «Estem davant d'unes dates assenyalades i per tant és molt important poder millorar la situació sanitària i així gaudir de les nostres tradicions familiars del Nadal amb seguretat», destaca regidora de Salut Pública, Teresa Sanjuán, qui recorda que “l'objectiu és acostar la vacuna a la població menor i evitar el desplaçament, tant dels pares com de l'alumnat, als centres sanitaris, de manera que el procés de vacunació es produïsca de la manera més organitzada, àgil i ràpida possible. Amb l’esforç de totes i tots, segur que eixirem reforçats d’aquesta situació”.

  «La salut i la millora d’aquesta situació és cosa de tots i per tant totes i tots hem de posar de la nostra part per a eixir com més aviat millor d’aquesta situació. A més de l’esforç dels centres educatius és important assenyalar la ràpida coordinació per part de l’Àrea de Salut», ha conclòs, Sanjuán.

  Punt extra de vacunació

  Des de l’Àrea de Salut Pública s’habilitarà un punt de vacunació a l’Hospital Mare de Déu del Lliris, en concret estarà en la porta de consultes externes.

  Serà per a les persones no vacunades o vacunades amb Jansen, que podran accedir sense cita cada dia en horari de 9.30 a 13.30 hores i de 15.30 a 20 hores.

  A més s’ha establert el calendari per a la tercera vacuna de reforç per a les persones nascudes fins a l’any 1960. En concret 17 de desembre i 18 (només de matí), per les persones nascudes en 1952 i les majors de 70. 20 i 21 de desembre per a les nascudes en 1953 i 54, 22 i 23; 1955 i 56, 27 i 28; 1957 i 58 i 29 i 30; 1959 i 60.

  Les persones que no puguen assistir en aquest horari poden demanar cita en el seu centre de salut trucant al 628 13 99 99.

   

  Pujar