4 de juliol de 2020 4/7/20

La web de l'Ajuntament ja és accessible per a persones amb diversitat funcional

La web de l'Ajuntament ja és accessible per a persones amb diversitat funcional - (foto 1)

  La web institucional de l'Ajuntament d'Alcoi, www.alcoi.org, ha canviat el seu disseny per oferir una imatge més moderna i que facilite la navegació dels usuaris. També s'ha adaptat la web a un sistema especial perquè siga accessible a persones amb diversitat funcional.

  Per accedir a la web accessible cal fer clic en la icona blava que apareix a l'esquerra de la pantalla, que diu 'Versió accessible', una vegada s'accedeix, es donen diverses opcions, com navegar sense ratolí amb el teclat, donar ordres de veu, navegació amb sons, senzilla amb botons, per a visió reduïda i amb l'opció d'optimitzar per col·locar un lector de pantalla i finalment també permet navegar sense veure la pantalla, oferint la lectura del contingut i les opcions disponibles.

  El regidor de Modernització de l'Administració, Alberto Belda, destaca «Dins de les diferents accions d'accessibilitat que està realitzant aquest Govern, la web no podia ser una excepció».

  En relació a l'accessibilitat de l'Ajuntament d'Alcoi cal recordar que en l'actualitat hi ha 4 punts accessibles en l'Ajuntament, adaptat a persones amb diversitat funcional (Policia Local, Serveis Socials al Camí 40, Oficina de Registre al carrer Sant Llorenç i la Tourist Info), i els Museus també estan implantant sistemes adaptats per a persones amb aquestes necessitats.

  Recordem que recentment s'ha fet una adaptació de la web a un nou disseny per part dels tècnics municipals de manera progressiva i encara està adaptant els continguts de determinats apartats perquè siguen més senzills i visuals. S'espera que els canvis finalitzen al llarg de l'estiu per aquest motiu tant les últimes setmanes com a les pròximes setmanes, alguns apartats estaran incomplets o poden no funcionar amb normalitat.

  Pujar