20 de gener de 2021 20/1/21

El Govern ja ha iniciat l'expedient per declarar BIC Rodes i sol·licitar les ajudes de l'1'5% cultural

El Govern ja ha iniciat l'expedient per declarar BIC Rodes i sol·licitar les ajudes de l'1'5% cultural - (foto 1)

    El Govern d'Alcoi ha estat treballant les últimes setmanes per a sol·licitar l'1,5% cultural al Ministeri de Foment. D'una banda, ja s'ha iniciat l'expedient per declarar BIC l'illa de Rodes del que es donarà conte la propera Junta de Govern. D'altra, des d'Alcoi s'han tingut converses a dues bandes, Conselleria i Ministeri per a sol·licitar l'ajuda de l'1,5% abans del 17 d'agost.

    El regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent, Manolo Gomicia, aclareix que Alcoi sol·licitarà l'1,5% cultural per valor de 2 milions d'euros i, per la sol·licitud és necessari que Rodes siga declarat BIC, expedient que ja està iniciat. El regidor també ha explicat que, a les últimes setmanes, hi ha mantes converses a dues bandes, Conselleria i Ministeri, per a fer la sol·licitud abans del 17 d'agost al Ministeri i que aquesta estiga destinada a rehabilitar Rodes. «La feina està feta encara que, una vegada més, alguns polítics de l'oposició no saben que passa a la seua ciutat i tornen a quedar en evidència. Si hi ha alguna cosa que no es pot dir és que aquest govern és ineficient demanant ajudes, quan en pocs mesos hem rebut gairebé 15 milions d'euros de diferents administracions, i en tots els casos, som la ciutat valenciana que més rep comparativament».

    Gomicia ha conclòs que, «no sabem si ens donaran o no ens donaran una subvenció però, dir públicament que no es fa la feina és faltar a la veritat. Estem tramitant totes les ajudes i els resultats estan ahí. Tots sabem que alguns partits polítics de l'oposició treballen molt poc i no tenen cap vergonya, és una llàstima perquè aquesta ciutat es mereix una oposició que mire per Alcoi i no per fer demagògia als mitjans de comunicació».

     

    Pujar