1 d’octubre de 2020 1/10/20

El Govern vol que Alcoi tinga aquest any un Consell de Cultura

El Govern vol que Alcoi tinga aquest any un Consell de Cultura - (foto 1)
  • S'ha presentat el primer document a tots els grups polítics per a que faen aportacions fins al 30 de setembre

MÉS FOTOS
El Govern vol que Alcoi tinga aquest any un Consell de Cultura - (foto 2)

El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha entregat als portaveus dels grups municipals un primer document per a constituir el Consell de Cultura de la ciutat. Els grups tenen fins al 30 de setembre per a presentar propostes. Es pretén portar-lo, al llarg d’octubre, a les entitats per arreplegar les seues propostes i poder constituir un consell abans que acabe l’any.

Amb el Consell de Cultura, la ciutat contaria amb un nou òrgan de participació ciutadana en un àmbit, el cultural, amb gran nombre d’entitats i activitats a la ciutat. El regidor de cultura, Raül Llopis explica: «Tenim un centre d’esports, un consell social o un CES amb bons resultats, no ens podem permetre ni un any més que una àrea tan important en la ciutat com la cultura no tinga un consell d’aquest tipus. A més a més, crear un consell de cultura era un dels compromisos que els socialistes portàvem al nostre programa electoral».

El document redactat des de l’ària de cultura s’ha traslladat a tots els grups polítics per a que puguen fer aportacions a través d’una carpeta compartida. El 30 de setembre és el termini que s’ha marcat per a definir un document final i així poder traslladar-lo a totes les entitats, esperant que, a finals d’any, la ciutat puga tenir constituït aquest òrgan de participació ciutadana. «Seria molt important que puguerem començar el any amb un nou pressupost I amb el nou Consell » comenta l’edil delegat de cultura.

Llopis també explica: «D’aquesta primera reunió ja tenim algunes propostes com, per exemple, que les comissions permanents siguen un total de 6 per a donar veu a tots els sectors però també facilitar l’operativitat de les mateixes, un criteri que també comparteixen els tècnics de la regidoria».

Als últims anys, des de l’Ajuntament s’ha impulsat la participació ciutadana a la ciutat amb diferents iniciatives. D’una banda, es va crear un Consell econòmic i social (CES), s’han reactivat el Consell Social i el centre d’esports així com el consell medioambiental, s’ha facilitat la participació ciutadana al plenari municipal, s’han ampliat els processos participatius als projectes urbanístics més importants per a la ciutat i s’han posat en marxa els pressupostos participatius que, aquest any, celebren la quarta edició. Un model, l’alcoià, que ha participat com a exemple a diferents foros i congressos sobre democràcia participativa en l’àmbit municipal.

Pujar