11 d’agost de 2020 11/8/20

Gomicia: «L’obra de la Farmàcia Amorós té l’autorització de la Conselleria de Cultura»

Gomicia: «L’obra de la Farmàcia Amorós té l’autorització de la Conselleria de Cultura» - (foto 1)

  El regidor de territori i ciutat intel·ligent, Manolo Gomicia, manifesta "sorpresa i preocupació davant la irresponsabilitat de les acusacions de Compromís Alcoi de destrucció del patrimoni cultural que ha realitzat el seu portaveu, Màrius Ivorra". I explica: «l'obra té tots els permisos en regla, i sí, evidentment està dins del BIC del nostre casc històric per això mateix es demana permís a la Conselleria de Cultura, amb informe positiu de la mateixa. Cal remarcar, que aquest edifici tampoc es troba dins del catàleg de Bens protegits de l'Ajuntament de l'Alcoi actual ni de la revisió que s'ha fet per a incorporar-lo dins del nou Pla General».

  Cal recordar que una part del nou catàleg es va aprovar amb el PGE al juny passat en la part més estructural, i l'altra es farà amb el Pla General Pormenoritzat. L'anterior catàleg de bens protegits amb més de 200 elements tampoc incloïa aquesta finca.

  «Fer unes declaracions com aquestes quan els regidors de l'oposició poden demanar accés a la informació, és molt greu i diu molt poc d'un partit polític que té responsabilitat de govern. Però, el més greu és que són temes que afecten a persones particulars que estan invertint en recuperar i conservar el nostre casc antic, i els han posat al focus informatiu a pesar de tenir l'informe positiu de la conselleria de cultura» afegeix Gomicia.

  El regidor recorda la importància de recuperar el casc històric alcoià i les diferents actuacions que estan portant-se a terme gràcies al pla de rehabilitació ARRU, y conclou que «evidentment hem de vetllar pel nostre patrimoni i per això existeixen una sèrie de mecanismes per a evitar la seua destrucció però també, hem d'incentivar la rehabilitació del casc històric tal i com hem estem fent al Govern gràcies a l'ARRU, conjugar-ho tot és imprescindible per a poder tindre la ciutat que ens mereixem».

  Pujar