elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Fundación Telefònica oferirà un nou curs gratuït per a joves

Fundación Telefònica oferirà un nou curs gratuït per a joves - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Fundación Telefònica oferirà un nou curs gratuït per a joves - (foto 2)

  Després d'acabar el primer curs de programació PHP amb èxit, realitzat després de l'acord entre la Fundación Telefónica i l'Ajuntament d'Alcoi, per formar en competències digitals de caràcter professional a joves alcoians, arriba un nou curs. La nova formació, encaminada a la inserció professional serà sobre ciberseguretat i està dirigida a joves d'entre 18 i 35 anys. El curs es troba dins de les accions d'Ocupació Digital, una iniciativa gratuïta de la Fundació que està desenvolupant en el seu programa d' «Empleabilidad Joven».

  Les inscripcions ja estan obertes per al nou curs que començarà a l'Àgora el 19 de maig fins a finals de novembre. L'objectiu d'Ocupació Digital és fer de pont entre empreses tecnològiques i joves desocupats a través de la formació en matèries relacionades amb els perfils tecnològics més buscats. Les persones interessades a inscriure's poden fer-ho en https://www.fundaciontelefonica.com/empleabilidad/empleo-digital/.

  Els alumnes aprendran a aprofundir en la protecció d'informació en contextos digitals, mitjançant el tractament d'amenaces que posen en risc les dades processades, emmagatzemats i transportats pels sistemes interconnectats.
  El regidor d'Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia, explica que «aquests cursos es porten endavant seguint la demanda del sector empresarial de la ciutat. En acabar el primer de programació, hem vist que la seguretat digital és un tema de gran importància sobre el qual no existia una formació específica, sent una de les majors necessitats de les empreses de la nostra comarca».

  Ocupació Digital és un programa de formació en competències digitals que suposa una gran oportunitat per les aliances establertes amb empreses i organitzacions que necessiten incorporar a la seua plantilla personal format en tecnologia, ciberseguretat i desenvolupament web.

  Després de realitzar els cursos específics, els alumnes reben 60 hores de formació en habilitats per a l'ocupabilitat al llarg de tot l'itinerari formatiu, com el desenvolupament de la intel·ligència emocional, el treball en equip, la marca personal, la recerca de feina 2.0 o com realitzar una entrevista de treball de manera efectiva.

  16 JOVES PRESENTEN ELS SEUS PROJECTES

  La seu d'Àgora Lab va ser l'escenari en el qual els setze joves alcoians ja formats en desenvolupament web amb PHP van presentar els seus projectes desenvolupats en les dues últimes setmanes de la seua formació per a les empreses de la zona: Acceseo -de disseny, programació i posicionament-, Activalink -una consultora d'anàlisi i tractament de bases de dades i màrqueting en línia- i CASFID -consultora tecnològica especialitzada en sistemes d'identificació per radiofreqüència (RFID) i desenvolupament de programari-.

  La trobada va comptar amb la presència de l'alcalde, Toni Francés, el regidor delegat d'Empresa, Formació i Innovació de l'Ajuntament, Manolo Gomicia; el director de Relacions Institucionals de Fundación Telefónica, Joan Cruz, i el director d'Administracions Públiques de Telefónica, José Manuel Plaza.

  Els alumnes han aprés les estructures i instruccions per al maneig de dades en MySQL, així com l'eina Wordpress per a la creació i personalització de manera ràpida d'aplicacions per a comerç electrònic, des de la realització de blocs i plugins a la implementació d'una botiga virtual. Com a final del curs, els alumnes han desenvolupat tres projectes basats en l'aplicació dels conceptes i tecnologies estudiades: Lean Programmers, DreamWeb i MonGosta.
  Per al director de Relacions Institucionals de Fundación Telefónica, Joan Cruz, el problema de la desocupació juvenil ha de ser tallat a través d'una col·laboració conjunta entre les empreses privades, les institucions públiques i els agents socials. «El mercat laboral està en constant canvi i transformació, i les ocupacions vinculades al món digital tenen un potencial extraordinari; amb aquesta iniciativa volem vincular-los a les necessitats de l'entorn productiu de la regió», va assegurar.

  Pujar