8 de juliol de 2020 8/7/20

La Fira Gastronòmica «Tapa i Festa» repeteix èxit en la seua segona edició

La Fira Gastronòmica «Tapa i Festa» repeteix èxit en la seua segona edició - (foto 1)

  La Fira Gastronòmica Tapa i Festa que va ser introduïda per l'Ajuntament d'Alcoi, l’any passat com a novetat, ha repetit aquest any, sent de nou un èxit, amb una gran afluència de persones, prop de 12.000, segons dades dels organitzadors. Les entrades en dissabte va tenir repercussió en augmentar l’afluència de gent, sobretot, de fóra de la ciutat.

  «Tapa i festa» va obrir les seues portes el dia 20 per la vesprada i va aprofitar per donar menjars i begudes durant tots els dies de festes, sent el seu millor dia el dissabte, ja que a més dels dinars i sopars, durant les dues entrades, nombrós públic va aprofitar per a refrescar-se en aquest espai.

  La Fira ha permès que 14 establiments hostalers de la ciutat que estan ubicats fora del centre puguen oferir els seus serveis durant els dies de festa, sense ser una competència directa ja que, altres anys, era complicat poder menjar al centre perquè està tot reservat amb setmanes d’antelació.

  «Aquesta ha segut una oportunitat per les empreses locals, moltes de fora van voler participar ja que coneixen l'atracció turística de les nostres festes i volien aprofitar-la, però sempre ha tingut preferència el sector de la restauració d’Alcoi, tal i com demostren els 14 establiments de total de 15 que han treballat al llarg de les festes de Moros i Cristians», ressalta la regidora de consum, Maria Baca.

  La decisió de l’Ajuntament de crear en la Glorieta un espai gastronòmic ha sigut un èxit tal i com ho demostren les xifres de les dues primeres edicions. Baca conclou: «La gent ja sap que està la Glorieta per a poder anar a menjar en diferents moments de les festes sense reserva i sense haver de desplaçar-se fora dels carrers per on discorren els actes oficials en un espai més informal, i complementari a la resta de la restauració tant del centre de la ciutat com d’altres zones. L’aposta municipal està consolidada i seguirem treballant els pròxims anys per a continuar-la i millorar-la, sempre pensant en les necessitats de les alcoianes i els alcoians».

  Pujar