17 de gener de 2020 17/1/20

Finalitzades les obres de l’hort escolar del CEIP El Romeral

Finalitzades les obres de l’hort escolar del CEIP El Romeral - (foto 1)

  Una de les iniciatives que van votar els alcoians en els passats pressupostos participatius ja està acabada. Es tracta d'un Hort Escolar per al col·legi públic El Romeral amb un pressupost total de poc més de 25.000 euros. L'obra va ser adjudicada a l'empresa Vivers la Baronia, SL que ha acaba les obres abans del previst, ja que s'esperava que acabaren en les primeres setmanes de setembre. Els alumnes podran fer-lo servir el curs 2017-2018.

  A banda de l'Hort Escolar de El Romeral, hi ha un altre projecte que està en el departament de contractació, per tant, en poques setmanes es licitarà. També està en marxa el circuit saludable al riu 'Riverfit'.
  Maria Baca, regidora de Democràcia Participativa, insisteix en ressaltar el treball previ en un any on hi ha més projectes que mai: «Tenim uns pressupostos participatius amb nou projectes diferents, tot un repte per la diversitat i el gran nombre de departament municipals involucrats. Hem estat treballant per a poder començar només estiguera el crèdit actiu, i ja tenim obres en marxa, aprofitant l'estiu. Sabem que gran part de l'èxit d'aquest procés participatiu és que els ciutadans vegen que les seues propostes es porten a terme i per això treballem, coordinadament amb els tècnics municipals, totes les regidories implicades».

  «Des del Govern treballem convençuts de la utilitat de la Participació i els nostres resultats estan ací al carrer, millorant cada dia la qualitat de vida dels alcoians», afegeix Baca.
  El cost total aproximat dels pressupostos 2017 és de 389.500,00 euros. La resta de diners fins als 400.000 euros consignats, serviran de marge per a executar els projectes seleccionats, o si al final no fa falta utilitzar-los, serviran per a poder realitzar algun altre projecte de la llista definitiva que es va votar.

  L'únic projecte que està pendent de realitzar-se de la campanya 2016 és la passarel·la de Cervantes per la complexitat d'autoritzacions necessàries, ja que fins a quatre administracions han hagut d'informar. La redacció del projecte ja està adjudicada i s'espera que estiga acabada en un parell de mesos i, per tant, poder licitar l'obra a finals d'any.

  ocultar
  Finalitzades les obres de l’hort escolar del CEIP El Romeral
  Pujar