28 d’octubre de 2020 28/10/20

Esports torna a portar avant accions formatives per als entrenadors

  Un any més l'ajuntament d'Alcoi organitza cursos de formació per als entrenadors dels Jocs Esportius. La principal novetat d'enguany és que la formació serà en línia, en lloc de presencial com ha sigut en els últims anys.

  «La Generalitat cada vegada ens exigeix que els entrenadors dels equips disposen d'una titulació esportiva, per aquesta raó el Centre d'Esports de l'ajuntament d'Alcoi com entitat organitzadora de la Fase Municipal i Intermunicipal dels Jocs Esportius de la Generalitat Valenciana proposa una formació mínima per a aquests entrenadors», detalla el regidor d'Esports, Alberto Belda.

  El regidor d'Esports, Alberto Belda indica que «pensem que aquesta acció formativa és fonamental i importantíssima per al bon desenvolupament dels Jocs Esportius. L'esport escolar ha de ser una eina important per a l'educació dels nostres fills i filles, aprofitant el caràcter lúdic de l'esport, per a inculcar valors molt importants per al desenvolupament personal con són la cooperació, la cultura de l'esforç, treball en equip, companyonia, etc».

  Aquest curs de formació és voluntari per a les persones que ja disposen d'una titulació esportiva i obligatori per a qui la disposa. Cal ressaltar que, si un alumne aquesta cursant una formació Titule Federatiu, TAFAD, TCAF, CAFD o Magisteri, entre altres, però no disposa del títol que acredite aquesta formació ha de realitzar el curs de manera obligatòria.

  El curs es compon d'una formació en línia mitjançant uns qüestionaris, un treball final i una sessió pràctica que serà comuna per a tots els esports. Tot entrenador que dispose d'una titulació esportiva ha d'acreditar-ho en l'aplicació JOCSE i aquell que no dispose ha d'adjuntar emplenat el Model de Declaració Responsable disponible en la web. La data limite per a aquest apartat 30 de desembre de 2018.

  Pujar