7 de desembre de 2019 7/12/19
ENTREVISTA

Enrique Ruiz (PP): “Estic convençut que Alcoi té un gran potencial per a oferir millor qualitat de vida als veïns”

Enrique Ruiz (PP): “Estic convençut que Alcoi té un gran potencial per a oferir millor qualitat de vida als veïns” - (foto 1)
  • Elperiodic.com entrevista al candidat popular a l'alcaldia d'Alcoi

MÉS FOTOS
Enrique Ruiz (PP): “Estic convençut que Alcoi té un gran potencial per a oferir millor qualitat de vida als veïns” - (foto 2)
Enrique Ruiz (PP): “Estic convençut que Alcoi té un gran potencial per a oferir millor qualitat de vida als veïns” - (foto 3)

Pregunta: Es presenta com a cap de llista del Partit Popular a l'ajuntament d'Alcoi Amb quin objectiu es presenta? Què li diferencia de la resta dels candidats?

Resposta: El gran objectiu és treballar per Alcoi. Per això vaig acceptar encapçalar la candidatura del Partit Popular. Després de 20 anys d'activitat periodística, conec la ciutat, sé el que s'ha fet bé i el que s'ha fet malament i estic convençut que Alcoi té un gran potencial per a oferir millor qualitat de vida als veïns. D'altra banda, plantegem propostes concretes: som honestos i li diem a la gent quina volem fer i com volem fer-ho. No pretenem marejar amb frases buides que no diuen res.

P: Quins són els eixos principals de la seua campanya?

R: És bàsic millorar la situació econòmica, revitalitzar el Centre i millorar la conservació del patrimoni, especialment la zona del Molinar, que volem convertir en Parc d'Arqueologia Industrial. Aquestes accions es completen amb un pla de millora del manteniment de la ciutat i una clara aposta per la sostenibilitat: volem que en 2030 Alcoi siga declarada Ciutat Verda Europea per la Comissió Europea.

P: Quin balanç fa d'aquesta legislatura?

R: Molt gris. El PSOE porta 8 anys governant i continua comportant-se com si fóra l'oposició. No fa més que mirar al passat mentre el centre de malalts mentals continua tancat, el teatre Principal no té contracte, no ha posat en marxa les obres del pla Edificant i ha deixat a la ciutat sense zona blava, la qual cosa ha generat greus problemes d'aparcament. Sincerament, el PSOE tanca dues legislatures de Govern amb un balanç intranscendent.

P: En un escenari postelectoral Quines són les línies roges del seu partit a l'hora d'arribar a pactes amb altres formacions?

R: El pacte implica diàleg i això és sempre positiu. Exercir el veto sense dialogar és una pràctica poc democràtica.

P: En matèria econòmica Quin és el model de gestió que defensen?

R: Mesures concretes per a crear ocupació. Per exemple, rebaixa d'impostos municipals a empreses que contracten; vincular treballs universitaris de fi de grau a projectes concrets d'empreses; oferir assessorament i orientació perquè les empreses opten a fons d'altres administracions, especialment d'Europa.

Proposem deixar l'Impost de Béns immobles en el nivell més baix de la història d'Alcoi i entenem que, de forma responsable, hem de posar en marxa la construcció del sòl industrial que recull el nou PGOU. Llàstima que el PSOE haja posat totes les traves possibles al desenvolupament de Alcoinnova. No en va el número 5 de la seua candidatura va ser qui va impulsar la paralització del projecte.

P: En matèria educativa estan conformes amb les mesures impulsades o consideren que és necessari un canvi?

R: El PSOE porta anys anunciant el pla Edificant i encara no ha fet res. Està íntegrament per executar. És molt necessari construir un nou conservatori perquè pateix falta d'espai. Ho dic com a pare d'alumna. I pensem molt interessant aplicar un pla de foment de lectura d'autors alcoians en els col·legis. Tenim la sort de tindre grans escriptors i hem d'aprofitar-ho.

P: La sanitat és una altra de les grans potes de la campanya electoral quina seria la primera mesura que prendria?

R: Hem de reivindicar a la Conselleria de Sanitat que finalitze la reforma de l'hospital i també que amplie el centre de salut La Bassa, en la Zona Nord, obert fa ara 32 anys. De forma més directa, plantegem oferir ajudes a les famílies amb persones que pateixen intolerància alimentària i volem ajudar econòmicament les associacions que donen suport psicològic a pacients de càncer a l'hospital.

P: Des de elperiodic.com li animem que envie un missatge als veïns d'Alcoi perquè li recolzen en les urnes el pròxim 26 de maig

R: Encapçale una candidatura plural, formada per persones que, des de diferents àmbits, saben el que és treballar per la ciutat. Persones honestes que estimen a la seua ciutat i per aqueix motiu han fet el pas a la vida política.

Aquest equip presenta un programa amb mesures concretes que siguen un revulsiu per a Alcoi. Aspirem a aconseguir una ciutat més dinàmica, sostenible, accessible i millor cuidada. Demanem la confiança dels nostres veïns perquè és moment de creure a Alcoi.

ocultar
Enrique Ruiz (PP): “Estic convençut que Alcoi té un gran potencial per a oferir millor qualitat de vida als veïns”
Pujar