elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pas endavant per al reconeixement dels Polígons com Àrea Industrial Avançada

Pas endavant per al reconeixement dels Polígons com Àrea Industrial Avançada
  MÉS FOTOS
  Pas endavant per al reconeixement dels Polígons com Àrea Industrial Avançada - (foto 2)
  Pas endavant per al reconeixement dels Polígons com Àrea Industrial Avançada - (foto 3)

  Durant la reunió van tractar temes relacionats amb la nova llei d’Indústria, la sol·licitud d’àrea industrial avançada per als polígons d’Alcoi i les energies sostenibles.

  La llei d'Indústria de la Comunitat Valenciana reconeix les àrees industrials i diferència entre bàsica, intermèdia i avançada. En la reunió van parlar dels tràmits a realitzar per a la constitució d’àrea industrial avançada i la constitució d’una EGM, Entitat de Gestió i Modernització. El polígon Cotes Baixes ja fa prop de 40 anys que està constituït com associació empresarial i ara té interés per constituir-se com EGM requisit per a poder fer-se àrea industrial avançada. Des del Polígon estan treballant ja de fa temps en aquesta tasca de la mà de l’ajuntament i la regidoria d’Empresa.

  També van tractar diferents inquietuds pel que fa a ajudes i suport de l’administració a les àrees industrials on van destacar la proactivitat per part de la Conselleria en els últims anys sent la primera Comunitat a tindre una llei d’Indústria.

  Durant l’encontre també van considerar temes d’energia i la importància de les energies sostenibles, ressaltant els empresaris que el govern municipal va acordar bonificar els impostos d’Activitats Econòmiques i de Construccions Instal·lacions i Obres a aquelles empreses que aposten per les energies sostenibles. Propostes que s’han incorporat a les ordenances fiscals per a l’any 2020 que es van aprovar en el Ple del dilluns. La directora d’Indústria i Energia, va informar que la Generalitat també aposta per les energies sostenibles i que hi haurà ajudes per les empreses que també ho facen.

  «La valoració dels empresaris ha estat molt positiva, sobretot per la predisposició de la directora d'Indústria, Empar Martínez, per vindre a Alcoi i resoldre’ls tots els dubtes. Cal destacar el treball que s’està fent des de l’ajuntament de la mà de FEDAC i la Cámara de Comercio per millorar les àrees industrials i aconseguir que siguen àrees industrials avançades», ha explicat el regidor d’Empresa, Alberto Belda.

  Pujar