elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Diputació redueix en almenys 529.000 la subvenció per a ajudes socials a Alcoy

  • Ha passat d'anunciar les bases a la fi de març amb un total de 25.000.000 milions a fer-ho a mitjan juny amb un total de 6 milions

La Diputació Provincial d'Alacant va concedir l'any passat dins de la Convocatòria de subvencions dirigida a Ajuntaments, a Entitats d'Àmbit Territorial Inferior en el Municipi, i a Mancomunitats de Serveis Socials de la Província d'Alacant, per a prestacions socials per situacions extraordinàries, a causa de crisi econòmica i energètica, i a acolliment de refugiats procedents d'Ucraïna un total de 694.402 euros a la nostra ciutat. Enguany acaba de publicar les bases i Alcoi opta a un màxim de 164.908, és a dir, ha fet una reducció de 529.494 euros, un 76,25%, com a mínim, ja que eixe és al màxim al qual s'opta, no el total que ja s'ha aconseguit, que fins que no es resolga la convocatòria en un màxim de 6 mesos, no se sabrà.

Aquestes ajudes són dirigides a famílies i col·lectius més vulnerables, per a garantir-los els ingressos suficients, per a assegurar la cobertura de les seues necessitats bàsiques com l'adquisició de productes de primera necessitat: aliments, articles de neteja i higiene, roba, medicaments, bolquers i material fungible escolar. També per al lloguer de l'habitatge habitual i els subministraments d'aigua, electricitat, gas i altres fonts de combustibles energètics, que garantisca un accés mínim als mateixos i una vida digna a tots els membres de la família d'aquelles llars en situació de pobresa energètica. La subvenció també pot destinar-se a reforçar el personal dels Serveis Socials de l'Ajuntament, encarregat de la tramitació de les ajudes descrites anteriorment. Aquestes subvencions també són per a refugiats procedents d'Ucraïna.

Davant aquesta situació i amb un pressupost ja aprovat l'Ajuntament d'Alcoi haurà de fer un esforç extra, per a aconseguir que no quede cap família en situació de vulnerabilitat sense aquesta tan necessària ajuda, per això, estudiarà com fer-ho possible, alguna cosa que de moment no es pot garantir.

“No seré jo la que diga que Diputació utilitza les ajudes com a arma electoral, però tots podem veure que l'any passat van anunciar 25 milions a dos mesos d'eleccions i enguany, en canvi, la convocatòria ha sigut publicada uns dies després de les eleccions europees i s'ha vist reduïda en un 76%”, ha lamentat la regidora de Polítiques Inclusives, Aroa Mira. “Haurem de fer un sobreesforç per a aconseguir que les famílies vulnerables tinguen aquestes ajudes d'emergència que no resultarà gens fàcil per a l'Ajuntament”.

Les bases de la convocatòria de subvencions a ajuntaments, EATIM i mancomunitats per a prestacions socials per situacions extraordinàries van ser publicades en el BOP número 114, divendres passat 14 de juny, mentre que les bases d'aquestes mateixes ajudes, però de 2023 es van publicar en el BOP número 61 del 28 de març de 2023.

Pujar