elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Desarticulat un perillós grup d'ultradreta que va atacar una seu LGTBI+ a Alcoi

Desarticulat un perillós grup d'ultradreta que va atacar una seu LGTBI+ a Alcoi
  • Els responsables vivien a Madrid, Barcelona, València i Alacant i tenien ganivets, pistoles i manuals de fabricació d'explosius en poder seu

MÉS FOTOS
Desarticulat un perillós grup d'ultradreta que va atacar una seu LGTBI+ a Alcoi - (foto 2)
Desarticulat un perillós grup d'ultradreta que va atacar una seu LGTBI+ a Alcoi - (foto 3)
Desarticulat un perillós grup d'ultradreta que va atacar una seu LGTBI+ a Alcoi - (foto 4)
Desarticulat un perillós grup d'ultradreta que va atacar una seu LGTBI+ a Alcoi - (foto 5)
Desarticulat un perillós grup d'ultradreta que va atacar una seu LGTBI+ a Alcoi - (foto 6)
Desarticulat un perillós grup d'ultradreta que va atacar una seu LGTBI+ a Alcoi - (foto 7)
Desarticulat un perillós grup d'ultradreta que va atacar una seu LGTBI+ a Alcoi - (foto 8)
Desarticulat un perillós grup d'ultradreta que va atacar una seu LGTBI+ a Alcoi - (foto 9)
Desarticulat un perillós grup d'ultradreta que va atacar una seu LGTBI+ a Alcoi - (foto 10)

Agents de la Policia Nacional han detingut set persones -quatre a Barcelona, ​​un a Torrejón de Ardoz (Madrid) i dos a les localitats alacantines d'Alcoi i Ontinyent- per la seua presumpta participació en delictes d'odi, tinença il·lícita d'armes, injúries a les Institucions de l'Estat i pertinença a grup criminal. Els detinguts, que conformaven un grup cohesionat a través de les xarxes socials, incitaven l'odi i la violència extrema contra col·lectius antagònics i vulnerables.

La investigació es va iniciar, el primer trimestre del 2020, després de la recepció d'una denúncia anònima a través del portal web de col·laboració ciutadana de la Policia Nacional https://www.policia.es/_es/colabora_informar.php, on s'alertava sobre la creació d'un fòrum amb ideologia d'ultradreta radical i violenta. Després de les indagacions oportunes, els agents van comprovar com el grup es dedicava a la difusió de missatges d'odi d'extrema hostilitat, i incitadors de violència cap a altres col·lectius antagònics i vulnerables.

Els arrestats actuaven a través de les xarxes socials, fòrums i aplicacions de missatgeria instantània, llocs on llançaven de forma anònima, missatges més directes i filtrats cap a subjectes d'un perfil d'acord amb els seus postulats ideològics radicals. Aquests perfils i blocs ja han estat bloquejats.

De l'anàlisi de la informació trobada als diferents registres, els agents van determinar la possible existència d'una o diverses cèl·lules compostes per persones alineades ideològicament que podrien estar captant i adoctrinant altres subjectes per tal de cometre accions violentes destinades a subvertir l'ordre constitucional. Així, els investigadors responsabilitzen un dels detinguts de l'atac a una seu LGTBIQ+ a la localitat d'Alcoi (Alacant).

Aquesta complexa operació va ser executada dimarts passat per la Comissaria General d'Informació en col·laboració amb les Brigades Provincials d'Informació de Madrid, Barcelona, ​​València, Alacant i Tenerife i la Brigada Local d'Informació de Torrejón de Ardoz (Madrid).

Durant els registres, realitzats simultàniament, els agents han intervingut un revòlver, tres carrabines, armes de foc simulades, munició, armes blanques, bats de beisbol i manuals de fabricació d'explosius. A més s'ha incautat variat material de caràcter supremacista -com a indumentària i documentació d'ideologia nazi- i nombrosos dispositius electrònics.

Pujar