elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Denuncien nous tancaments de centres de salut per les vesprades en una important ciutat d'Alacant

Denuncien nous tancaments de centres de salut per les vesprades en una important ciutat d'Alacant
  • Compromís denuncia nous tancaments dels centres de salut d’Alcoi per les vesprades

Des de Compromís han denunciat un nou tancament dels centres de salut alcoians per les vesprades. Concretament, segons ha explicat el regidor Carles Sansalvador, tant el dia 28 de març com del 2 al 5 d’abril, els centres de salut de la ciutat només tindran horari fins a les 15h. Sansalvador critica que “aquesta és una conseqüència més del menyspreu del PP de la Generalitat a la nostra sanitat, després d’haver exclòs a Alcoi de les zones de difícil cobertura”.

Sansalvador, regidor de Salut Pública, afirma que “no haver declarat la nostra àrea de salut com a zona de difícil cobertura té conseqüències negatives per al servei sanitari i els efectes de la decisió del PP ja s’estan demostrant”. Segons comenta, el PP s’ha negat a que els facultatius sanitaris reben incentius per ocupar places a la nostra ciutat, “en contra del que l’Ajuntament havia defensat fa un parell de mesos, amb el vot favorable de tots els partits”. Aquesta era una reivindicació “que pretenia millorar la falta de personal i evitar situacions com aquest nou tancament dels centres de salut”.

Compromís també ha recordat que la setmana passada es va debatre a les Corts Valencianes aquest nou decret que exclou Alcoi com a zona de difícil cobertura sanitària, un debat en què “els diputats de Compromís van exigir que s’atengueren les demandes de la ciutat d’Alcoi”. Ara, denuncien que “el PP va ignorar aquestes demandes i tots els alcoians i alcoianes patirem les conseqüències”. De fet, Sansalvador comenta que a la reunió que va mantindre amb el Secretari Autonòmic de Sanitat, la Generalitat es va negar a reconsiderar a curt termini la decisió i, a més, “el govern autonòmic tampoc es planteja augmentar el personal dels centres de salut de la Zona Alta i Batoi, pel que el PP està condemnant també a aquests centres de salut a tancar de nou”.

A més, Compromís critica que la Generalitat va defensar que la decisió d’excloure a Alcoi de les zones de difícil cobertura seguia criteris tècnics, i fins i tot “ens van afirmar que s’havien cobert noves vacants”. Sansalvador es qüestiona “ara que tanquen els centres de salut, on estan eixos criteris tècnics i les noves vacants cobertes?”. En definitiva, el regidor defensa que, després de la decisió de la Generalitat governada pel PP, “la tendència serà clarament negativa, com es demostrarà aquesta setmana vinent amb el tancament de tots els centres de salut per les vesprades”.

Pujar