28 de novembre de 2020 28/11/20

El Consell de la Formació Professional d'Alcoi acorda les seues actuacions per a 2020

El Consell de la Formació Professional d'Alcoi acorda les seues actuacions per a 2020 - (foto 1)
  • També s’ha fet una reunió constituir el Consell Territorial de les Àrees Funcionals de la Vall d’Albaida, Foia de Castalla i Alcoi

MÉS FOTOS
El Consell de la Formació Professional d'Alcoi acorda les seues actuacions per a 2020 - (foto 2)
El Consell de la Formació Professional d'Alcoi acorda les seues actuacions per a 2020 - (foto 3)

En la vesprada del dia 28 de gener, va celebrar una nova sessió el Consell de la Formació Professional, creat en el mes de juny del 2018 i constituït amb l’objectiu principal de fomentar la Formació Professional i la plena inserció laboral i professional de les persones joves de la ciutat així com difondre l’oferta formativa.

En l'última sessió es va acordar l’aprovació del “Pla d'Acció de l'FP en Alcoi”, dissenyat pel Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Alcoi, en el qual es definien els objectius i línies d’actuació.

En aquesta sessió del Consell, han fet balanç de les actuacions realitzades durant el darrer 2019, de les quals l’alcalde i president, Toni Francés, ha destacat la ‘Jornada d’Innovació en l'FP’ del passat 7 de març que va comptar amb professionals del món de l'FP tant de l’entorn educatiu com de l'empresarial, així com la ‘Fira d’Habilitat d'FP’ realitzada a l’Àgora el 17 de maig, que en col·laboració amb els Centres Educatius va mostrar de manera pràctica les possibilitats d’estudis d'FP que existeixen a la ciutat d’Alcoi.

També van debatre el Pla d’Actuacions per a l’any 2020 acordant-se realitzar una actualització de l’estudi de l'FP i el Mercat Laboral en Alcoi, una Jornada informativa dirigida a Orientadors el pròxim mes de març així com una segona edició de la Fira d’Habilitats d'FP per al mes de maig, entre altres.

REUNIÓ PER CONSTITUIR EL CONSELL TERRITORIAL DE LES ÀREES FUNCIONALS DE LA VALL D’ALBAIDA, FOIA DE CASTALLA I ALCOI

En la mateixa vesprada es va portar a terme una reunió per iniciativa del Director General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia, per tal de constituir el Consell Territorial de les Àrees Funcionals de la Vall d’Albaida, Foia de Castalla i Alcoi.

Aquest Consell consisteix en un òrgan assessor de l’FP amb caràcter comarcal responsable d’informar, proposar i participar del mapa escolar del territori, i també serà objecte d’aquest Consell la difusió, l’organització i la millora, amb l’administració, de l’FP integrada.

Al mateix van assistir representants dels Ajuntaments de la comarca amb oferta d’FP, de LABORA, de les associacions empresarials més representatives, de la Cambra de Comerç, de les Organitzacions Sindicals més representatives, dels centres educatius amb oferta d’FP, del Pacte per l’Ocupació, així com de la Direcció General de Formació Professional.

Tots ells van debatre sobre la constitució del Consell i els criteris de funcionament, i es van proposar criteris de necessitats formatives del mapa escolar de l’FP i EP”.

Pujar