elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comencen a treballar a l'Ajuntament d'Alcoi els set joves contractats a través d'AVALEM JOVES - EMPUJU 2020

Comencen a treballar a l'Ajuntament d'Alcoi els set joves contractats a través d'AVALEM JOVES - EMPUJU 2020
  • Tenen un contracte de 12 mesos a jornada completa

La Generalitat Valenciana ha concedit a l'Ajuntament d'Alcoi un total de 107.467,49 per a la contractació de set joves Avalem Joves EMPUJU 2020. Aquestes persones van començar a treballar el passat dia 17 en com a conserges amb un contracte anual a jornada completa que finalitzarà el 16 de desembre de 2021.

Aquesta convocatòria té per objecte la concessió de subvencions per la contractació de les persones joves, que figuren inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

Les persones destinatàries finals d'aquestes ajudes són joves majors de 16 anys beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, condició que hauran de complir en el moment de la contractació.

A l'Ajuntament d'Alcoi se li ha concedit un import de 107.467,49 euros dels 1.542.805,22 sol·licitats. El motiu de no concedir la totalitat de l'import sol·licitat en aquest últim any, és que segons la convocatòria si la dotació resultara insuficient, es prioritzarien les sol·licituds segons el major registrat de joves menors de 30 anys, sobre la base de les estadístiques registrades corresponents al mes anterior al de la data de resolució de la convocatòria. En el cas d'Alcoi a l'ésser una de les ciutats sol·licitants amb menor taxa de desocupació va tindre per aquest motiu menys subvenció.

Aquestes subvencions es finançaran amb càrrec al capítol 4, del subprograma Foment d'Ocupació, del pressupost de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació per a 2020, fons susceptibles de cofinançament en un 91,89% per la Iniciativa d'Ocupació Juvenil a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil per al període 2014-2020.

“Avalem Joves, permet a joves de la ciutat, obtindre la seua primera ocupació, entrar en el mercat laboral i adquirir l'experiència que els servirà per a obtindre una ocupació una vegada finalitze aquest contracte. Volem destacar que en una situació tan complicada com la que ens trobem amb la crisi provocada per la Covid -19, que no ha sigut només sanitària, també econòmica i social, des de l'Ajuntament d'Alcoi, l'administració pública més pròxima, treballem per a ser uns de motors de contractació de la ciutat no sols a través d'aquests plans, també amb ajudes a les empreses per a la contractació com les de Reactiva Alcoi”, ha afirmat el regidor d'Ocupació i Empresa, Alberto Belda.

Recordem que des de la Direcció General d'Ocupació i Formació també ha concedit a l'Ajuntament d'Alcoi una subvenció per import de 533.400,37 a través del programa Avalem Experiència ECOVID2020 euros que ha permés contractar 45 persones en 6 ocupacions diferents: Conserge, Operari de Neteja, Peó Forestal, Administratiu, Auxiliar d'Educador Infantil i Monitor d'Esport. La duració aproximada d'aquests contractes és de 6 mesos.

Pujar