9 de març de 2021 9/3/21

La Càtedra Vectalia de la Universitat d'Alacant fa a Alcoi la jornada 'Mou-te en verd'

  • Amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi, reuneix experts sobre mobilitat verda i sostenible

La Seu de la Universitat d’Alacant a Alcoi, situada en la Cambra de Comerç, reunirà el pròxim dilluns 18 de novembre experts de primer nivell per a analitzar el repte de les ciutats per a implantar una mobilitat més verda i sostenible. La reducció de la contaminació, el canvi climàtic i la gestió sostenible de la mobilitat reunirà autoritats, experts acadèmics i representants d’empreses.

En col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi, la Càtedra Vectalia Mobilitat de la Universitat d’Alacant ha organitzat la jornada «Mou-te en verd». L’acte inaugural serà a les 09.30 hores i comptarà amb la presència del rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Arcadi España i l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés.

La informació de la jornada, i la inscripció que serà gratuïta, està disponible en la web www.mobilidad.vectalia.es.

Segons Toni Francés, «la mobilitat és, sens dubte, el repte futur de totes les ciutats i Alcoi està afrontant aquest repte amb una aposta decidida per a millorar la mobilitat de la ciutat, i aposta per una ciutat més sostenible i més amable. Una ciutat pensada per a les alcoianes i els alcoians, que conceben la ciutat com aquell gran espai de trobada, de convivència de la ciutadania on és el vianant qui ha de tenir la prioritat absoluta».

Un complet programa

En un primer bloc, la jornada se centrarà en temes relacionats amb el medi ambient. La primera ponència serà a càrrec de Xavier Querol, investigador de l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua de Barcelona que explicarà les claus de la qualitat de l’aire a les ciutats, la relació que té amb la mobilitat urbana i les polítiques que s’estan implantant en aquest sentit.

La segona de les ponències tractarà les evidències del canvi climàtic a la regió del Mediterrani. I l’encarregat de parlar sobre aquest fenomen serà Jorge Olcina, director del Laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant i catedràtic de Geografia.

Després d’una pausa per al cafè, es parlarà sobre la mobilitat sostenible i segura i el repte pendent que tenen les ciutats en aquest sentit. En aquesta ocasió, la ponència serà a càrrec de Manel Ferri, tècnic de Mobilitat en la Diputació de Barcelona, i una de les persones que analitza aquest tema des de fa uns quants anys.

Per a tancar la jornada Jordi Martínez, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Alcoi, moderarà una taula redona sobre una mobilitat més verda encara. En el debat participaran representants d’empreses com Xavier Pérez, Xpi enginyera; Lalo Blanes, gerent d’Up2city i vicepresident de l’Associació de Fabricants de Vehicles Elèctrics de la Comunitat Valenciana i Raúl Cantero, director de transport urbà a Vectalia, que explicarà la contribució de la mobilitat urbana sostenible sobre el medi ambient.

Pujar