elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Augmenta un 20% la participació als pressupostos participatius

Augmenta un 20% la participació als pressupostos participatius - (foto 1)

  Ja es coneixen quines són les propostes més votades per els pressupostos participatius 2018. Hi ha un total de 1478 vots, un 20% més que l'any passat i si comparem amb altres anys la diferencia encara és més gran, en 2015 van haver un 57% menys vots.

  La regidora de Democràcia Participativa, María Baca, ha mostrat la seua satisfacció «estem molt contents perquè ha augmentat la participació, açò demostra que la ciutadania cada vegada coneix més aquesta iniciativa on té el poder de proposar i decidir el que es farà a la seua ciutat. Estem fent les coses bé, aquest any hem fet assemblees per arreplegar informació i divulgar la campanya amb els diferents col·lectius de la ciutat, i açò ens anima a continuar l'any que ve i seguir millorant».

  La regidora també ha volgut «agrair la participació de les persones que han votat i dels tècnics que han treballat dur per fer la valoració de la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes, gràcies a ells, aquestes accions es podran dur endavant».

  Respecte als projectes més votats, la regidora destaca que «són projectes que beneficien a tota la ciutadania, per tant és una bona notícia el fet que els ciutadans prioritzen les actuacions en pro del bé comú».
  Del total de 1408 vots vàlids, 477 han estat presencials i 931 online. A més, hi ha hagut 70 nuls, ja que 32 eren vots erronis, 34 vots de gent que no consta al cens i 4 vots en blanc.

  La proposta més votada aquesta han ha estat amb 455 vots la de l Condicionament d'una de les pistes del poliesportiu Caramanxell, que actualment és de gespa artificial, una superfície que el reglament no permet per a la competició oficial i que ha causat moltes lesions. Aquesta actuació està valorada en 70.000 euros.

  Li segueix amb 424 vots, Posar jocs infantils adaptats per a xiquets/es amb diversitat funcional en els parcs, el cost serà de 45.000 euros.
  En tercer lloc, recuperar basses, zones humides i sistemes de reg (davall el poliesportiu, bassa Xorrador, etc.). 85.000 euros i 311 vots.
  Amb 289 vots i 65.000 euros de valoració rehabilitar o millorar les condicions dels monuments històrics i restaurar part de l'antiga muralla (zona Jutjats).
  Finalment amb 270 vots i una valoració de 40.000 euros, fer una Biblioteca infantil - juvenil en la Zona Nord.
  El cost total aproximat és de 305.000,00 euros, la resta de diners fins els 320.000,00 € consignats per a propostes d'inversió, serviran de marge per a executar els projectes seleccionats, o si al final no fa falta utilitzar-los serviran per a poder realitzar algun altre projecte de la llista.

  Aquest any com a novetat s'ha destinat el 20% de la quantia destinada als Pressupostos Participatius de 2018 a programes, activitats i/o campanyes dins de les àrees de Benestar Social i Cultura.
  960 ha aconseguit la campanya de conscienciació sobre valors cívics i de convivència, que està valorada en 5.000 euros. El Festival d'art urbà. Divulgació de l'art, la cultura i l'esport en aquest àmbit ah tingut 847 i està valorat en 40.000 euros i en tercer lloc amb 801 vots està el adaptar els museus per a persones sordes i/o amb un altre tipus de discapacitats, la valoració és de 25.000 euros.
  La resta de diners fins els 80.000,00 € consignats per a propostes de despesa corrent, serviran de marge per a executar els projectes seleccionats, o si al final no fa falta utilitzar-los serviran per a poder realitzar algun altre projecte de la llista.

  Pujar