elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcoi torna a ser un referent en turisme d’interior

Alcoi torna a ser un referent en turisme d’interior

  Alcoi torna a ser destinació turística seleccionada per pilotar el Sistema Europeu d'Indicadors Turístics (ETIS) que la Comissió Europea va posar en marxa el 2013, per tal d'ajudar a les destinacions a controlar i mesurar els resultats del seu turisme sostenible, utilitzant un enfocament comuna comparable.

  Entre totes les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, l'Agència Valenciana del Turisme va seleccionar un total de 6 municipis representatius de la Comunitat, sent dos per província, un interior i un altre de costa: Benidorm i Alcoi de la província d'Alacant.

  Després dels resultats obtinguts el 2013 s'ha tornat a definir un model d'indicadors depurats en aquesta nova versió de l'any 2017 per tal de poder mesurar l'evolució i permetre crear un model d'acord a les necessitats de les destinacions.

  L'objectiu és contribuir a millorar la gestió sostenible de les destinacions. La seua finalitat és ajudar les destinacions turístiques a mesurar la seua gestió en matèries de la sostenibilitat, oferint eines que ens permetran supervisar el seu rendiment i els progressos realitzats al llarg del temps.

  El Sistema Europeu d'Indicadors Turístics (ETIS) es basa en 43 indicadors bàsics i un conjunt d'indicadors complementaris, subdividits en quatre categories: gestió de destinacions, incidència social i cultural, valor econòmic i impacte ambiental.

  La Regidoria de Turisme treballa en la línia de l'estratègia EDUSI en la qual l'Ajuntament d'Alcoi mostra la seua aposta ferma per la sostenibilitat i l'accessibilitat atés que la competitivitat del turisme està estretament relacionada amb la sostenibilitat, i que aquest sistema ETIS permet controlar els principals elements que determinen l'atractiu de la destinació i la seua competitivitat en el mercat.

  Lorena Zamorano, regidor de turisme mostra la seua satisfacció davant el fet que Alcoi torne a ser referent pel que fa al pilotatge d'iniciatives tan importants com la que ara ens competeix i ressalta que l'Ajuntament d'Alcoi treballem seguint la mateixa línia en totes les regidories amb l'estratègia EDUSI i com a mostra en matèria turística l'aposta ferma per la sostenibilitat i l'accessibilitat que estem duent endavant en tots els projectes que llancem, atès que la competitivitat del turisme està estretament relacionada amb la sostenibilitat i que aquest sistema d'ETIS que la comissió europea va posar en marxa al 2013 i que continua tenint-nos en compte determina la nostra evolució. Hem d'estar contents pel fet que Alcoi torne a ser referent com a mostra pilot d'aquestes iniciatives tan importants i que forme part d'un projecte amb una destinació com Benidorm, ens reforça en la idea de que les polítiques en matèria turística que estan duent endavant estan donant resultat i visibilitat de cara a altres administracions».

  Pujar