elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcoi rep una subvenció de 120.000 euros de la Conselleria per a ajudes d’emergència

Alcoi rep una subvenció de 120.000 euros de la  Conselleria per a ajudes d’emergència
  • Les subvencions de caràcter excepcional estan destinades als serveis d’atenció primària dels departaments de serveis socials de les entitats locals

Alcoi ha rebut una ajuda de 120.020 euros de la Generalitat per a destinar a ajudes d’emergència, tal com va publicar el DOCV, ahir 7 d’abril de 2020. Les ajudes d’emergència de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives estan destinades a persones vulnerables, en particular, persones grans, dependents, sense llar, famílies monoparentals i alumnat afectat pel tancament dels centres educatius. Són ajudes excepcionals, dins de la crisi provocada pel Covid19, i es divideixen en ajudes d’emergència individuals, i ajudes per a garantir l’alimentació d’infants en situació de vulnerabilitat.

Dels 120.020 euros consignats, 18.260 són per a garantir l’alimentació de l’alumnat vulnerable que ara ja no té menjador escolar. 82.529 són per a ajudes individuals i 19.222 euros per a Serveis d’Ajuda a Domicili (SAD).  Les ajudes seran a càrrec de les arques autonòmiques però, són gestionades pels serveis socials de cada ajuntament.

En el cas de les ajudes individuals, es tractarà d’una dotació mensual per unitat familiar de 200 euros, que s’incrementarà en 50 euros per cada membre de la unitat familiar. Si els demandants, ja han rebut ajudes anteriorment, no serà necessari presentar documentació. En el cas contrari, s’haurà de presentar únicament una declaració responsable, sense perjudici de la posterior justificació de la mateixa.

D’altra banda, en el cas de les ajudes per a garantir l’alimentació infantil, serà de 4 euros diaris per cada xiqueta o xiquet, i adolescents menors de divuit anys, de cada unitat familiar. Es restaran de l’import les ajudes abonades per la Conselleria d’Educació en espècie o diners pel tancament dels menjadors escolars.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, explica que «aquestes ajudes de Conselleria ens permetran seguir desenvolupant tots els serveis que hem posat en marxa des de l’Ajuntament d’Alcoi des de l’inici de la crisi: els catering a menors, ajudes per a menjar a través de Creu Roja, l’alberg per a persones sense sostre, les ajudes a persones grans que viuen soles i el telèfon d’atenció psicològica. Com tots sabem, aquesta situació d’excepcionalitat afecta de manera especial a les persones vulnerables que, en aquestes setmanes, han vist complicar-se molt el seu dia a dia, pel que seguim treballant amb tots els recursos humans i econòmics possibles per pal·liar les necessitats bàsiques dels grups més vulnerables».

L’Ajuntament continua amb el telèfon 900750071, en horari de dilluns a divendres, per atendre les consultes, dubtes i necessitats d’informació dels alcoians i alcoianes.

Pujar