elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcoi segueix en la desescalada amb una incidència de 35,6

Alcoi segueix en la desescalada amb una incidència de 35,6
  • Dilluns obriran gimnasos i pavellons, CCJ, torna l’escola de teatre i les extraescolars

Ahir va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig, les noves mesures a la Comunitat Valenciana a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 que es posaran en marxa el pròxim dilluns 15 de març. Les mesures s’adopten a conseqüència de la reducció de la incidència de la pandèmia, Alcoi en té 35,60 casos per cada 100.000 habitants amb 21 casos positius en els darrers 14 dies, unes xifres que no es tenien així des de meitat de setembre quan hi havia 23 casos i una incidència de 38,99.

Entre les mesures cal destacar la reobertura de gimnasos i pavellons esportius al 30% de l’aforament. Açò implicarà en el cas del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre que caldrà demanar cita prèvia per a les sessions dirigides i la piscina. De moment cal fer-ho per telèfon al 966 295 909 i en els pròxims dies es podrà realitzar a l’aplicació amb la qual ja es demana la cita prèvia per al pàdel o el servei de fisioteràpia: https://eduardolatorre.deporsite.net/ Cal assenyalar que l’aforament de la piscina gran seran 40 persones i el de la xicoteta 14, pel que respecta a les activitats dirigides podran participar 30 persones en totes, excepte en spinning que seran classes per a un màxim de 18 o TRX per a un màxim de 6. Les sales de musculació ja estan preparades per a acomplir amb la normativa. L’horari de tancament serà a les 20 h.

És important assenyalar que la vacunació per al personal docent que començarà la pròxima setmana no interferirà amb el desenvolupament de l’activitat esportiva, ja que els accessos estaran delimitats.

Les mesures també inclouen la reobertura dels centres juvenils, per tant el CCJ obrirà, de la mateixa manera que l’Escola Municipal de Teatre, respectant les limitacions marcades en el decret no es podrà superar el 30% del seu aforament. Les activitats hauran de realitzar-se en grups de fins a un màxim de 10 persones, a més de la persona monitora.

També es permet que tornen les activitats extraescolars, per això ja s’està estudiant un nou calendari per reactivar les activitats lúdiques-esportives en els patis.

Pel que respecte a la celebració de bodes en l’Ajuntament l’aforament serà de 15 persones màxim.

A més d’aquestes mesures el decret també contempla entre d’altres la reobertura de l’interior de l’hostaleria al 30% en taules de fins a 4 persones, amb un compliment estricte de les mesures de ventilació i climatització en espais interiors. Per aquest motiu tal com ja es va anunciar des de l’Ajuntament es proporcionaran marcadors de CO₂ per als establiments hostalers que no disposen de terrassa i ho sol·liciten. Així es donarà la tranquil·litat a la clientela que hi ha una correcta ventilació.

«Tenim unes bones xifres aconseguides gràcies al compliment d’unes mesures que han estat molt dures i que de forma gradual aniran adaptant-se segons la situació per tornar a la normalitat. No ens hem de relaxar, hem de seguir complint amb totes aquestes mesures amb l’esperança que prompte tindrem una vacunació massiva», ha destacat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

 

Pujar