elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcoi posarà en peus un mausoleu en memòria de Camilo Sesto

Alcoi posarà en peus un mausoleu en memòria de Camilo Sesto
  • El monument funerari s'instal·larà en el cementeri

MÉS FOTOS
Alcoi posarà en peus un mausoleu en memòria de Camilo Sesto - (foto 2)
Alcoi posarà en peus un mausoleu en memòria de Camilo Sesto - (foto 3)

Els representants legals de Camilo Miguel Blanes Ornelas juntament amb l’arquitecte encarregat de la realització del Mausoleu, Miguel Botella Ruiz Castillo, es van reunir a la nostra ciutat amb l’alcalde, Toni Francés, el vicealcalde, Jordi Martínez, el regidor de Cultura, Raül Llopis i al personal tècnic de distints departaments de l’Ajuntament per mostrar-los el projecte i fer-los partícips de la maqueta del futur mausoleu en memòria a Camilo Sesto.

Van aprofitar l’ocasió per a anar al Cementeri Sant Antoni Abat a veure in situ la distribució de com quedarà el Mausoleu, les mesures i la distribució de l’espai. A més l’hereu de Camilo Sesto, els seus representats i l’arquitecte es van comprometre a fer les revisions oportunes del projecte amb el personal tècnic municipal per començar al més prompte possible les obres. També es va pactar l’acord perquè tant la maqueta del mausoleu com tota la documentació d’aquest procés estiga ubicada en la part final del museu dedicat a Camilo Sesto.

Recordem que donada la transcendència mediàtica del cantant en la memòria del qual s'alçarà el corresponent monument funerari i, la singularitat del cementeri municipal, l'exempció de règim econòmic per tal concessió, el projecte haurà de ser aprovat, previs els informes pertinents per l'òrgan municipal competent. Aquest és el procediment que determina el reglament que regula el servei del cementeri municipal “Sant Antoni Abat” (Butlletí Oficial de la Província d'Alacant número 137, de data 22 de juliol de 2013), especialment el seu article 15, una vegada concedida la parcel·la.

També cal recordar que el finançament del disseny i construcció del panteó-mausoleu, així com el manteniment del monument mausoleu, serà a càrrec del sol·licitant, és a dir; Camilo Miguel Blanes Ornelas, mentre que el manteniment de l'espai exterior serà assumit pel personal municipal del Cementeri. L’acord especifica que l’obra ha d’estar acabada abans de dos anys.

Camilo Sesto ha sigut una de les figures més representatives de tota la història recent de la nostra Ciutat. De fet, la seua trajectòria ha sigut mereixedora de la concessió de la “Medalla d'or i del seu nomenament com a fill predilecte d'Alcoi” mitjançant acord del Ple de l'Ajuntament de data 9 de novembre de 2016, i la Junta de Govern Local de data 23 de novembre de 2018 va aprovar el canvi de denominació de l'espai públic “Avinguda L'Alameda” que va passar a denominar-se “Alameda Camilo Sesto”. El cantant alcoià va morir el 8 de setembre de 2019 i està enterrat en el cementeri alcoià amb els seus pares.

“Tal com vam manifestar tenim un contacte fluid amb la família de Camilo Sesto, estem seguint els passos que marca el procediment per poder començar l’obra tan prompte com es puga i complir així les darreres voluntats de Camilo Sesto. També volem mantenir una reunió amb el seu Club de Fans, que estan fent una gran labor, per presentar-los el projecte del mauseleu”, ha destacat el regidor de Cultura, Raül Llopis.

Pujar