31 de març de 2020 31/3/20

Alcoi mostra el seu patrimoni industrial en B-Travel

Alcoi mostra el seu patrimoni industrial en B-Travel - (foto 1)

  Alcoi ha estat present en la fira B Travel de Barcelona del 22 al 24 de març. La fira de turisme de Catalunya B-Travel ha agafat el relleu des de fa uns anys de l'anterior Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC).

  La nostra ciutat ha acudit de la mà del Patronat de turisme de la Costa Blanca per a promocionar els atractius turístics de la ciutat en un espai dedicat al turisme industrial denominat B-industrial, en el qual s'han presentat les indústries vives i la ruta modernista i industrial.

  El mercat català constitueix un dels mercats prioritaris per a Alcoi quant a l'emissió de turistes, situant-se per darrere de la Comunitat Valenciana que és el mercat emissor nacional principal, amb el que el reforç promocional de la destinació mitjançant l'assistència a aquest Saló de Turisme és fonamental per a la consolidació del mateix en el mercat.

  En l'espai B-Industrial, en el qual ha estat la nostra ciutat s'ha donat a conéixer el ric patrimoni industrial com a destinació turística de la mà d'un total de quinze expositors, que van des de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC), fins al municipi de Sao Joao dóna Madeira a Portugal, passant per Basquetour, l'agència basca de turisme, Astúries Turisme Industrial, la Diputació de la Corunya, Turisme de Segòvia, el Patronat de Turisme de Lleó, el Museu del Tabac d'Andorra, el Celler Otazu de Navarra o els ajuntaments de Torrevella, Béjar a Salamanca o de l'Alcora a Castelló, en representació de 72 experiències i 202 empreses visitables.

  A més van mantindre entrevistes amb els professionals del sector que el van sol·licitar a través de l'espai workshop de la fira.

  L'edil de Turisme, Lorena Zamorano, ha indicat que: «Els turistes catalans dins del mercat nacional són els més nombrosos per al nostre municipi, els antecedents històrics que ens relacionen tenen molt a veure i com no les relacions comercials i industrials mantingudes per Alcoi amb diverses zones catalanes propicien que la nostra ciutat siga considerada com a opció turística. D'ací l'interés a continuar participant en fires i promocionant Alcoi modernista i industrial en un mercat que de per si mostra interés en aquests recursos i els aprecia».

  L'edició 2019, ha consolidat a B-Travel com el saló de referència del turisme d'experiències amb la participació de 200 expositors representant a més de mil empreses del sector, totes les comunitats autònomes espanyoles i 40 destinacions internacionals. Organitzat per Fira de Barcelona, B-Travel ha despertat l'interés de 30.000 assistents.

  Pujar