14 de novembre de 2019 14/11/19

Alcoi, membre del Consell Rector de la Xarxa Ciutats de la Ciència i la Innovació

Alcoi, membre del Consell Rector de la Xarxa Ciutats de la Ciència i la Innovació - (foto 1)

  Alcoi ha sigut elegida per formar part del Consell rector de la Xarxa de ciutats de la Ciència i la Innovació (ARINN) que engloba 62 municipis de tota Espanya que han rebut la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació per part del Ministeri. Amb Alcoi, les ciutats de Ermua, Sant Boi del Llobregat i Terrassa també han sigut votades, aquest matí a Madrid, per formar part del Consell Rector.

  Hui, s'ha celebrat a la seu del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat la reunió de per a elegir les noves ciutats que formaran part del Consell Rector de la associació ARINN. A la reunió, ha assistit l'alcalde, Toni Francés i el Regidor d'Innovació, Manolo Gomicia i han estat presents, també, representants del Ministeri d'Economia i de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. A banda d'elegir al consell rector també s'ha establert el pla d'acció de la xarxa pel 2017.

  L'Associació té per objectiu impulsar les actuacions que en matèria de Ciència i Innovació desenvolupen els municipis, afavorir la col·laboració entre els Ajuntaments de la RED, millorar el seu potencial innovador, i servir de model a altres ajuntaments per contribuir al canvi de model productiu cap a un model econòmic i social sostenible, basat en el coneixement i la innovació.

  L'alcalde, Toni Francés, ha comentat: «Hem presentat aquesta candidatura amb il·lusió i compromís, agraïm la confiança que hem rebut per part de totes les ciutats de la xarxa i assumim aquesta responsabilitat amb moltes ganes de posar-nos a treballar. Volem participar de forma activa en el Consell Rector, donar a conèixer els nostres projectes dins de la xarxa i aprendre també d'altres municipis i les propostes que estan desenvolupant».

  L'aposta de l'Ajuntament per impulsar la innovació com a eina per aconseguir un municipi amb més oportunitats per als seus ciutadans, va obtenir el 2011 el reconeixement del Ministeri com a Ciutat de Ciència i la Innovació per a municipis de entre 20.000 i 100.000 habitants i la incorporació a la xarxa. Des d'aleshores, Alcoi ha sigut una de les ciutats més actives en la «Red Innpulso».

  Francés afegeix: «Des que vam arribar al Govern tenim clar que havíem de recuperar capitalitat, entrant en xarxes i òrgans de decisió tant a Espanya com a Europa. Hem passat més d'una dècada on Alcoi havia desaparegut institucionalment del mapa però, als últims anys, tornem a tindre presència en xarxes relacionades amb la innovació, la educació, o la indústria, camps pels que volem apostar com a ciutat».
  Per a l'Ajuntament d'Alcoi, aquesta elecció suposa una recolzament al treball realitzat per a impulsar el canvi de model econòmic a la ciutat així com el reconeixement a l'aposta s'està fent per a la innovació.

  ocultar
  Alcoi, membre del Consell Rector de la Xarxa Ciutats de la Ciència i la Innovació
  Pujar