elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcoi fomentarà l’emprenedoria en la indústria

Alcoi fomentarà l’emprenedoria en la indústria
 • Quatre accions concretes del Pla Industrial es destinen al foment de l’emprenedoria

el Consell Econòmic i Social d’Alcoi va aprovar el passat mes el Pla Industrial d’Alcoi 'ImpulsAlcoi'. El pla comprén totes les mesures, actuacions i programes adreçats a incrementar el pes de l’activitat industrial a Alcoi, fomentar l’aparició d’activitats més intensives en tecnologia i coneixement, que incrementen la competitivitat i el valor afegit de les empreses, i, per extensió la riquesa i el benestar de la població, aquest pla incorpora més de 30 propostes que han traslladat els membres del CES. Cal ressaltar que entre les línies d’actuació destaca la intenció de fomentar l’emprenedoria.

El pla industrial 'ImpulsAlcoi' té 28 accions concretes englobades en sis grans eixos d'acció: posicionament i promoció, talent humà, impuls industrial, transició ecològica industrial, modernització àrees industrials i impuls, innovació i digitalització industrial. El pla es pot consultar en http://impulsalcoi.org. Dins de l’eix talent humà, una de les línies d’acció és la del suport a l’emprenedoria.

El model de creixement empresarial s’ha de basar en nous paradigmes i un de fonamental per a aconseguir l’èxit és aportar i fomentar l’emprenedoria en la seua accepció més àmplia. Convé no oblidar que la puixança econòmica d’aquesta ciutat i de moltes de les localitats pròximes es basa històricament en eixe intangible que espentava els seus ciutadans a assumir riscos empresarials i a crear, com a contraprestació, riquesa i benestar.

Per donar suport a l’emprenedoria s’han establert quatre accions concretes: Activa Àgora, Àgora Coworking, Programa d’emprenedoria per a cicles formatius i Alcoi Impuls.

Pel que respecta a Activa Àgora és un programa de tres mesos de durada que orienta i tutela emprenedora en els processos de definició del projecte i llançament de la seua empresa. Aquesta iniciativa ofereix als participants:

 • Un programa complet de capacitació
 • Allotjament gratuït durant la duració del programa en l’espai Àgora Coworking
 • Una tutoria grupal quinzenal
 • Una càpsula de formació quinzenal
 • Una bossa de quatre hores de tutoria individualitzada
 • Una sessió final de presentació de projectes i networking
 • Suport en la cerca i sol·licitud d’ajudes locals, autonòmiques i nacionals per al desenvolupament del projecte

Àgora Coworking és un espai de treball compartit en el qual emprenedors de la ciutat en fase de desenvolupament de la seua idea de negoci s’hi allotgen temporalment, treballen en els seus projectes i generen sinergies amb altres coworkers.

El Departament de Promoció Econòmica, com a gestor de l’espai, connecta i crea oportunitats professionals entre i per als seus membres.

Els beneficis principals que ofereix són:

 • Mobiliari i espai propi
 • Wifi i fotocopiadora
 • Sales multiús
 • Flexibilitat d’ús
 • Relacions entre coworkers

Per dur endavant aquestes dues accions hi ha un conveni de col·laboració amb el CEEI Alcoi (Centre Europeu d’Empreses Innovadores).

La tercera acció és el Programa d’emprenedoria per a cicles formatius, una activitat que es realitza en coordinació amb els centres d’FP de la ciutat, encaminada a augmentar l’esperit emprenedor dels estudiants i a mentorar-les per a la posada en marxa dels seus projectes empresarials.

Finalment cal indicar la quarta acció, Alcoi Impuls, una línia de subvencions amb què es dona suport econòmicament a les persones emprenedores en el període de desenvolupament del seu projecte d’empresa, tutelat per l’Àrea de Dinamització Econòmica i Gestió Estratègica de l’Ajuntament d’Alcoi, la Cambra de Comerç d’Alcoi, el CEEI, el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, amb la finalitat de fomentar una activitat d’interés general com és la promoció de la cultura emprenedora i de l’autoocupació.

Així mateix, és objecte del programa donar suport a iniciatives de creació d’empreses relacionades amb el Pla Director d’Impuls Industrial i fer una insistència especial en les iniciatives sorgides dels centres docents de la ciutat.

«El foment de l’emprenedoria és una de les línies d’actuació fonamentals, impulsar la creació d’empreses noves i donar-los suport; i, per tant, la creació d’ocupació i riquesa al nostre territori», ha afirmat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, «Alcoi és una ciutat industrial i emprenedora, i des de l’Ajuntament com a motor de la ciutat i amb el caràcter industrial d’aquest Pla i les diferents accions alineades amb les polítiques europees i amb els objectius de desenvolupament sostenible volem reforçar encara més la política industrial del nostre municipi que sempre ha sigut una prioritat per aquest Govern des que vam assumir la responsabilitat a la ciutat d’Alcoi».

Pujar