18 de gener de 2020 18/1/20

Alcoi col·labora amb la Vega Baixa per a ajudar a solucionar els efectes del temporal

Alcoi col·labora amb la Vega Baixa per a ajudar a solucionar els efectes del temporal - (foto 1)
  • Ja ha enviat un vehicle i demà eixirà una altra dotació

L'Ajuntament d'Alcoi s'ha posat a la disposició dels consistoris de la Vega Baixa afectats pel temporal de pluja dels últims dies.

Dissabte passat envie un vehicle pick up de doble cabina que ja està treballant a l'ajuntament de Dolores.

En aquests moments està preparant i realitzant les gestions oportunes, per a demà destinar dos vehicles cuba, un d'ells propietat d'FCC i un altre del contracte de neteja de la nostra ciutat. També es facilitarà l'utillatge de neteja adequat per a aquests casos i diverses dotacions d'ACIF també es desplaçaran per a col·laborar.

Les precipitacions registrades durant els últims dies a la Vega Baixa, amb precipitacions que han superat els 400 litres per metre quadrat en 48 hores en localitats com Oriola, a conseqüència de la DANA (depressió aïllada en nivells alts) "probablement són les més catastròfiques en 140 anys, des d'octubre de 1879", segons va informar l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que va assenyalar que "és un dels grans episodis històrics dels quals, amb certa recurrència, però sense una periodicitat fixa, han assolat la comarca".

El riu Segura ha patit desbordaments en municipis de la Vega Baixa i ha inundat urbanitzacions i algunes zones dels nuclis urbans a Orihuela, Dolores, Catral, Rojales, Almoradi, San Isidro, Daya Nueva i Daya Vieja, segons van informar des d'Emergències de la Generalitat.

ocultar
Alcoi col·labora amb la Vega Baixa per a ajudar a solucionar els efectes del temporal
Pujar