19 de setembre de 2020 19/9/20

Adéu a Camilo Sesto, alcoià universal

Adéu a Camilo Sesto, alcoià universal - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Adéu a Camilo Sesto, alcoià universal - (foto 2)

   Alcoi i tota Espanya s'ha despertat aquest matí amb la trista notícia de la defunció de l'artista Camilo Sesto, fill predilecte i medalla d'or de la ciutat, als 72 anys d'edat. La notícia era comunicada pel seu representant a través del perfil oficial de Twitter del cantant: “Benvolguts amics & amigues. Lamentem molt comunicar-vos que el nostre gran i benvolgut artista Camilo Sesto ens acaba de deixar. Descanse en pau” resa el missatge.

  Les reaccions davant la seua defunció no han cessat al llarg de tot el dia, la primera per part del propi Ajuntament d'Alcoi qui ha decretat dos dies de dol oficial i les banderes ja onegen a mitja asta en senyal de duel. A més, l'alcalde, Toni Francés, acompanyat per membres de la Corporació Municipal estarà present demà en la Capella Ardent que estarà instal·lada en la seu de la SGAE a Madrid d'11 a 20 h.

  Els líders polítics de la Comunitat Valenciana s'han sumat als missatges d'afecte cap a la família. “Ens ha deixat Camilo Sesto, alcoià universal i un artista irrepetible que va portar el nom de la C.Valenciana per tot el món. La seua prodigiosa veu i les seues composicions formen part de la nostra vida i de la memòria d'aquest país. Les seues melodies sempre estaran presents” escrivia el president de la Generalitat, Ximo Puig.

  Paraules a les quals se sumava la vicepresidenta, Mónica Oltra, recordava les vegades que la seua música ha sigut la banda sonora de moments de la seua vida: “Hui marxa la veu que ha posat – i posarà – música a tantes històries d'amor. Ens queda les seues cançons i el seu record”. També des del Partit Popular i Ciutadans han utilitzat els perfils oficials per a manar les seues condolences, coincidint que Camilo Sesto era “un gran la música”.

  D'Alcoi al món

  Camilo Sesto, nom artístic de Camilo Blanes Cortés, va nàixer a Alcoi en 1946. Cantant, productor musical i compositor espanyol ha sigut un dels artistes més reconeguts i guardonat tant en l'àmbit nacional com internacional. Ha editat àlbums també en anglés i algunes de les seues cançons clàssiques les ha interpretades en italià, portugués i alemany. Gràcies a la seua frenètica activitat discogràfica en les dècades de 1970 i 1980 i amb més de 100 milions de discos venuts, continua sent un dels intèrprets amb major quantitat de números 1, amb 52 en total, i 18 en la llista dels 40 principals.

  Com a compositor ha escrit cançons per a artistes com Miguel Bosé, Ángela Carrasco, Lani Hall, Audrey Landers, Lucía Méndez, Manolo Otero, Sergio Fachelli i José José, entre altres. En 1975, va protagonitzar el paper de Jesús en l'òpera rock ‘Jesucrist Superstar’, que ell mateix va finançar en la seua adaptació a l'espanyol. Pese a l'abandó de les seues actuacions en directe, Camilo va seguir des del 2014 amb algunes presentacions a l'Argentina, Xile, el Perú, Colòmbia, Puerto Rico, Mèxic i els Estats Units. A la fi del 2016, coincidint amb el seu aniversari número 70, publica un nou recopilatori anomenat "Camilo70", aquest Cd conté 60 cançons, entre èxits i temes inèdits.

  Camilo va tindre el reconeixement per part de l'Ajuntament d'Alcoi com una de les figures internacionals més rellevants en el món de la cançó coincidint amb la seua 70 aniversari, i al novembre del 2016, va rebre la màxima distinció de la ciutat, la Medalla d'Or i el títol de Fill Predilecte d'Alcoi, en un acte multitudinari celebrat en el Teatre Calderón. El cantant també va estar a l'Ajuntament en les Festes de Moros i Cristians 2017.

  Pujar