elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Acord unànime entre Govern Municipal i Sindicats en la carrera professional horitzontal

  • Suposarà un increment progressiu de la partida de salaris dels empleats públics de l'Ajuntament fins a arribar a 1.950.000 euros més en 2029

El Govern Municipal i la totalitat dels sindicats del funcionariat municipal han arribat a un acord unànime després de molt de temps de negociació per a aplicar la Carrera professional horitzontal a l'Ajuntament tal com marca la llei. Sent un dels primers ajuntaments a aconseguir aquest acord que suposarà un increment progressiu de la partida de salaris dels empleats públics de l'Ajuntament fins a arribar a 1.950.000 euros més en 2029. Ja s'ha arribat a l'acord econòmic, i tan sols falta signar l'acord quant al reglament, ja s'ha mostrat la unanimitat i es treballarà durant el mes de juny per a la seua posterior aprovació en el Ple. La mesura ja s'incorpora al pressupost amb 400.000 euros per a 2024.

“Ens alegrem moltíssim d'haver arribat a aquest punt. Com tots sabem es tracta d'un complement que per llei hem d'aplicar totes les administracions locals i serem dels primers a aprovar una carrera horitzontal que pensem que serà molt profitosa i avantatjosa per al funcionariat, que tindrà una avaluació de l'acompliment, d'objectius i formació que hauran de complir”, indica el regidor de Personal, Alberto Belda.

“Nosaltres partíem d'una base fonamental que era complir dos objectius. El primer complir la llei i aplicar la carrera horitzontal per a reconéixer el treball de tots els empleats del consistori, de tots els grups des del més baix al més alt, complint el segon objectiu que era garantir l'estabilitat econòmica d'aquest ajuntament”.

“Sempre hem volgut arribar a un acord, vam partir de 200.000 euros i hem arribat finalment a un increment progressiu fins a 1.950.000 euros més en 2029. Per a aquest pressupost ja hi ha 400.000 euros a aplicar en 2024”.

“Hem garantit amb aquesta carrera una cosa que sempre ha defensat aquest govern, que fora una carrera justa per a tots els treballadors, que no hi haguera molta diferència d'implementació entre els grups baixos i alts i que no distanciara més els salaris entre per exemple un A1, un arquitecte per exemple, i un C2, un conserge. Amb la proposta definitiva s'equipara l'increment i no augmenten les diferències tal com sempre hem defensat”, conclou, Belda.

Cal ressaltar que una vegada arribat 2029 s'haurà d'analitzar els resultats i veure com és la forma d'actual a partir de 2030.

 

Pujar