28 de març de 2020 28/3/20

Acaba el termini per a la presentació de sol·licituds per la contractació del programa de l'Aula Pi

Acaba el termini per a la presentació de sol·licituds per la contractació del programa de l'Aula Pi - (foto 1)
  • Aquest és un projecte municipal pioner en educació

Després de la publicació al BOP del plec de condicions, el passat 5 d'agost, aquest 20 d'agost va acabar el termini per presentar-se a la contractació del programa "Aula PI" per al curs 2017-2018, és a dir des d'octubre del 2017 fins a juny del 2018. La licitació és per 27.949,18 euros anuals.

L'aula Pi és un programa d'integració i suport als centres educatius, alumnes i famílies, per a la reducció del fracàs escolar i per augmentar l'èxit escolar dels alumnes d'educació obligatòria. A la seua segona edició van participar 21 joves.
És una aula de motivació i reeducació per oferir ferramentes personals que faciliten la integració en l'aula ordinària. Es donen recursos i es treballen habilitats personals i socials als alumnes amb necessitats educatives diferenciades per millorar la seua actitud, la convivència i millorar els resultats acadèmics.

Els destinataris són alumnes d'11 a 16 anys, matriculats en centres escolars d'Alcoi. En concret alumnes en risc d'exclusió escolar fonamentalment en ESO i a alumnes amb problemes d'absentisme.

En la licitació es concreta la contractació d'un psicòleg i un pedagog durant 4 hores al dia i 4 dies a la setmana i un coordinador 2 hores al dia, dos dies a la setmana.

El servei s'està en el CCJ en Cervantes, en una aula habilitada, de dilluns a dijous de 9 a 13 hores, treballant sempre amb coordinació amb el centre escolar.

El regidor d'Educació, Alberto Belda, destaca que «aquest és un programa d'integració pioner que ha despertat molt interés en altres municipis. Alcoi torna a ser una ciutat capital i de referència, en aquest cas, en l'educació».

Belda explica: «és molt important treballar la prevenció, en aquest cas en els joves que tenen problemes d'habilitats socials i que en una aula presenten problemes de conducta i que amb el temps es desmotiven i presenten dificultats d'aprenentatge a llarg termini. Aquestes aules tenen l'objectiu principal de reincorporar-los al sistema educatiu i motivar-los». Belda també ha informat que «es tracta als joves en períodes d'expulsió dels seus centres, perquè aqueix període siga més fructífer i no es desvinculen de l'àmbit acadèmic, a més, s'estudia cada cas en particular: el jove, el seu entorn i la seua família, observant el perquè del seu comportament».

Pujar