24 de novembre de 2020 24/11/20

Més de 7.000 expedients oberts a través de l’administració electrònica

Més de 7.000 expedients oberts a través de l’administració electrònica - (foto 1)

    Des que el passat 27 de març es posara en marxa la primera fase de l'administració electrònica, les xifres d'ús d'aquest servei no han deixat d'incrementar. Així ho demostra el volum d'expedients que s'han obert entre març i juliol d'aquest any, amb un total de 7.151, sent maig el mes amb major nombre d'expedients oberts amb 2.498. Per departament, el volum d'expedients en aquest 2017 destaca en la unitat de gestió dels serveis socials, amb 720, així com en urbanisme, amb 559.

    L'Ajuntament pretén doncs que l'expedient electrònic siga el suport natural de gestió en l'administració local, evitant l'ús excessiu de paper en tots els departaments. D'aquesta manera s'està millorant l'eficiència dels processos, reduint les càrregues administratives, a la vegada que s'ofereixen serveis electrònics a la ciutadania.

    En la línia de facilitar la tasca a la ciutadania, cal destacar les xifres de l'oficina d'atenció al ciutadà. D'acord al registre d'aquest departament, les anotacions d'entrada van passar de les 2.363 a mitjans d'abril, fins a les 15.952 enregistrades a finals de juliol; un increment que demostra la gran acollida que entre els veïns de la ciutat està tenint l'administració electrònica.

    El Regidor de modernització de l'administració, Alberto Belda, destaca «la gran inversió que ha realitzat l'Ajuntament d'Alcoi per posar-se al dia amb la legislació vigent, una acció de la qual poques administracions locals poden presumir». A més, cal recordar que «s'ha realitzat el disseny de tots els processos i fluxos de feina interdepartamental, imprescindibles per a portar a terme una transformació tan important com aquesta».

    Pujar