elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 4.500 esportistes participaran a l'Esport en 3D

 Més de 4.500 esportistes participaran a l'Esport en 3D

    Ja està tot preparat per la gran festa de l'esport que serà aquest cap de setmana a la ciutat, sent el Francisco Laporta el punt amb més activitats, hi haurà més de 4.500 participants en 29 esports. La inauguració oficial serà amb l'encés de la torxa i l'hissat de bandera, moment en el qual es farà un minut de silenci en homenatge a Paco Domenech, president d'Honor del Nou Bàsquet Alcoi, qui ha mort fa pocs dies i hauria estat un dels protagonistes d'aquest acte.

    Al matí es farà el recorregut de la torxa pels centres educatius de la ciutat des de les 9 fins a les 13 hores quan tindrà lloc la recepció a l'Ajuntament.

    A les 19.30 hores començarà el Trialcoy, Patí Alcodiam Salesià, Atlètic Salesià, Horta Major, Club Ajedrez Alcoy i la Unión Ciclista Alcoy pujaran la torxa fins al Poliesportiu Francisco Laporta. A les 20 hores serà l'encés de la torxa i la hissada de bandera a càrrec de José Beiber (Pista CF) i Miguel Sarasa. En aquest moment es recordarà amb un minut de silenci a Paco Doménech.

    Seguidament a les 20.15 hores serà l'acte protocol·lari d'homenatge i denominació del Pavelló Miguel Sarasa Lores.

    Recordem que les competicions començaran divendres a les 16 hores i es duran endavant fonamentalment els dos primers dies. Pel que fa als lliuraments de trofeus, dissabte a les 13 hores s'entregaran els dels Jocs Esportius i a les 21.30 hores els de la resta de competicions. Hi haurà exhibicions de gimnàstica i patinatge a partir de les 20 hores.

    El diumenge serà la 10 k, que comptarà amb 700 participants. «Hem de destacar que es manté el nombre d'inscrits, quan en la majoria de curses el descens en la participació ha estat molt elevat». Ha indicat el regidor d'Esports, Alberto Belda qui recorda que «el 3D és la festa de final de curs de l'esport alcoià, una festa familiar, en la que els més menuts poden a banda de practicar esport, participar en l'sport festival amb 8 proves distribuïdes per tot el poliesportiu. També el 10 k és per a tots, ja que incorpora la part per a 'caminants', que fa encara més atractiva una cursa que recorre la Via Verda, un espai natural del qual disposem i del que vindrà molta gent a gaudir d'ell com podem fer nosaltres tot l'any, sent un dels punts més atraients de la prova, precisament el seu recorregut».

    Entre els participants en la 10 k podem destacar David Ruiz, Carlos Pascual, Ovidi Albert, Álvaro Martínez, Lucio J. Martínez, Gema Payá (@misslegginsrun), Lorena Rodríguez i Silvia Alós.

    A prop de la zona s'ha preparat un pàrquing que millora l'accés a la carrera, a més de tres punts d'avituallament al llarg del recorregut perquè els participants carreguen les seues energies al màxim. També s'instal·larà un servei de guarda-roba amb taquilles, vestuaris i dutxes.

    Pujar