elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 3.500 persones gaudeixen d'Alcoi aquest cap de setmana

Més de 3.500 persones gaudeixen d'Alcoi aquest cap de setmana
    MÉS FOTOS
    Més de 3.500 persones gaudeixen d'Alcoi aquest cap de setmana - (foto 2)
    Més de 3.500 persones gaudeixen d'Alcoi aquest cap de setmana - (foto 3)
    Més de 3.500 persones gaudeixen d'Alcoi aquest cap de setmana - (foto 4)
    Més de 3.500 persones gaudeixen d'Alcoi aquest cap de setmana - (foto 5)

    Alcoi ha estat, aquest cap de setmana, la seu de dos importants esdeveniments esportius com són el lI Campionat d'Espanya Grup Show en categoria juvenil i quartets i el Ciutat d'Alcoi en grups grans i xicotets
    i la XXI Copa de Espanya BMX. També, ha tingut lloc la Jornada de Sociolíngüística al Campus d'Alcoi de la UPV, aquestes activitats han fet que s'ompliren els establiments hotelers d'Alcoi i comarca.

    El Pavelló Francisco Laporta ha acollit aquest cap de setmana el Campionat d'Espanya Grup Show en categoria juvenil i quartets i el Ciutat d'Alcoi en grups grans i xicotets. En total, més de 3.000 persones han estat entre els dos dies als pavellons, contant el públic, a més dels més de 1000 participants.

    Divendres va tindre lloc el Ciutat d'Alcoi de Grups Grans i campionat d'Espanya Juvenil mentre que dissabte el programa va començar amb el campionat d'Espanya de quartets i va concloure amb el Ciutat d'Alcoi de grups xicotets. Des de la Federació de patinatge, han donat l'enhorabona a la ciutat per la bona organització, i han indicat que «Alcoi és garantia d'èxit».

    «La Federació Espanyola de Patinatge, avalada per la Federació Valenciana de Patinatge ha tornat a confiar en la nostra ciutat per albergar aquest campionat de nivell nacional, el màxim d'aquesta categoria al nostre país. Per a nosaltres és un orgull poder ser la seu del Campionat d'Espanya un altra vegada. Açò es sinònim de que les coses es van fer molt bé aquest any i que l'organització va ser tot un èxit. Per això hem de agrair la tasca realitzada per la Comissió organitzadora formada pel Club Patinatge Artístic Alcoi, Patin Alcodiam secció Patinatge Artistic, la Federació Valenciana de Patinatge i el Centre d'Esports d'Alcoi. Aquesta comissió va treballar des de molt de temps abans amb els preparatius, entrades, hotels... i els dos dies de la competició amb una involucració màxima», ha ressalta el regidor d'Esports, Alberto Belda.

    La nostra ciutat també ha acollit la Copa de Espanya de BMX celebrada al circuit de BMX d'Alcoi al Viaducte. Ha contat amb més de 200 participants de tota Espanya i 300 espectadors. Belda explica que «Hi ha hagut un nivell altíssim de corredors amb una destacada actuació dels nostres representants, hi ha que donar les gràcies als membres del Club BMX Alcoi per fer-ho possible».

    El regidor d'Esports, Alberto Belda destaca que «a més d'un gran èxit esportiu, cal incidir en que hem fet una inversió que beneficia a la ciutat, ens situa al mapa esportiu del país i fa que el nom d'Alcoi es veja per tota Espanya amb motiu dels campionats i a més, és especialment positiva la repercussió econòmica amb la ciutat, els participants, les seues famílies i els entrenadors han estat un cap de setmana a Alcoi, han conegut la ciutat i han omplit els establiments hostalers, ja que han estat menjant, dormint i realitzant compres».

    Un altra activitat que ha dut pernoctacions a Alcoi i a la comarca ha estat la la XXII Jornada de Sociolingüística organitzada per l'Ajuntament d'Alcoi, juntament amb la Universitat Politècnica de València, l'Acadèmia València de la Llengua, l'Institut d'Estudis Catalans, el Centre Ovidi Montllor i la Coordinadora de l'Alcoià i el Comtat pel Valencià, amb la col·laboració de la resta de les universitats públiques del País Valencià. A més de diferents conferències, ponències i debats, que han fet per tractar el tema dels problemes pendents que afecten la normalització lingüística en el marc del nou Decret de Plurilingüisme: aplicació a l'educació i la societat, homologació als diferents territoris, marc legal de la competència lingüística i efectes de l'exempció, el programa ha inclòs la visita a l'exposició «dones escriptores», una lectura dramatitzada de poemes de Joan Valls, així com una ruta literària sobre el mateix poeta alcoià a qui l'Ajuntament li ha dedicat l'any.

    Pujar