15 de novembre de 2019 15/11/19

1.200 efectius tornaran a vetlaran per la seguretat a les festes d’Alcoi

1.200 efectius tornaran a vetlaran per la seguretat a les festes d’Alcoi - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  1.200 efectius tornaran a vetlaran per la seguretat a les festes d’Alcoi - (foto 2)
  1.200 efectius tornaran a vetlaran per la seguretat a les festes d’Alcoi - (foto 3)
  1.200 efectius tornaran a vetlaran per la seguretat a les festes d’Alcoi - (foto 4)

  Aquest migdia ha tingut lloc a la seu de la Policia Local d’Alcoi la Junta Local de Seguretat en què s’ha revisat tot el dispositiu de seguretat i protecció civil de cara a la celebració de les properes festes de Moros i Cristians. En total hi haurà 1.200 efectius, 108 dels quals seran integrants del cos de protecció civil. A la reunió ha estat present el subdelegat del Govern a Alacant, José Miguel Saval Pérez, qui d’entre les novetats per a aquest any ha alabat la campanya contra les agressions masclistes que va presentar fa escassos dies el govern municipal. D’altra banda també s’ha confirmat la manera de procedir a l’hora de realitzar el repartiment de pólvora, per tal d’ajustar-se així a tots els procediments de seguretat.

  Els responsables dels diferents cossos i organismes que s’encarreguen d’atendre les incidències al llarg de la trilogia festera han repassat els recursos amb què comptaran durant aquestes dates; un dispositiu que enguany comptarà amb 1.200 professionals sumant tots els torns dels tres dies de Festes, a més de la vespra del Dia dels Músics.

  Conformen aquest dispositiu els efectius de la Policia Nacional (dels quals, alguns operaran de paisà actuant al Centre i també a zones de la perifèria, polígons industrials i disseminat); efectius de la Guàrdia Civil en tasques de vigilància del trànsit als voltants i accessos de la ciutat i també de l’entorn natural amb el Seprona, a més del control de la pólvora en la seua distribució, al Baradello de Moya;  agents de la Policia Local operaran durant els quatre dies de Festes, efectius de Bombers amb 9 vehicles, efectius de Creu Roja amb 11 vehicles, operaris d’Obres i Serveis, més de 100 voluntaris de Protecció Civil, i un dispositiu especial per atendre urgències hospitalàries format per més de 150 professionals de l’Àrea de Salut.

  Tal com ha indicat el l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés «la reunió ha aprofitat per a coordinar el dispositiu que s’encarregarà de que tots tinguem unes bones festes de Moros i Cristians, i que es puga desenvolupar la festa amb tranquil·litat i bona organització».

  Per la seua part el regidor de Seguretat, Raül Llopis ha confirmat l’autorització definitiva a l’hora de procedir amb el repartiment de pólvora, que «aquest any es realitzarà a l’alberg del Baradello de Moya amb totes les garanties de seguretat. Els festers podran omplir les cantimplores de pólvora al mateix lloc d’entrega, on se’ls precintarà per tal que no puga excedir-se el límit permés».

  Com l'any passat la Guàrdia Civil farà controls de drogues, a banda dels controls d’alcoholèmia. I, en conjunt, es prestarà especial atenció no només a la zona del Centre, sinó que es desenvoluparan serveis especials a tots els barris, a polígons i a les urbanitzacions.

  La reunió presidida pel subdelegat del Govern també ha tingut la presència de l’alcalde Toni Francés i dels edils Raül Llopis i Aroa Mira. Tots els grups municipals han tingut presència també a la reunió de la mà dels seus representants. D’altra banda també han fet acte de presència membres del departament d’emergències i protecció civil, de la policia local d’Alcoi, de l’Associació de Sant Jordi, de l’Assemblea local de la Creu Roja, del consorci de bombers d’Alacant, de la policia autonòmica d’Alacant i del subsector de la Guardia Civil de Trànsit.

   

  ocultar
  1.200 efectius tornaran a vetlaran per la seguretat a les festes d’Alcoi
  Pujar