29 de novembre de 2020 29/11/20

La temporada de platges arranca a Alboraia amb importants novetats i millores

La temporada de platges arranca a Alboraia amb importants novetats i millores - (foto 1)
  • L'Ajuntament ha renovat les cadires de vigilància i l'equipament dels socorristes, ha canviat les zones de bany de gossos i de pesca i ha adquirit més material per al bany adaptat

Alboraia ha iniciat la temporada de platges 2018 implantant notables millores en el servei de salvament, socorrisme i turisme, el personal del qual estrena nou uniforme. Aquest equip està conformat per un total de 33 membres, quatre més que l'any passat, repartits en 21 socorristes, 4 patrons d'embarcació, 4 tècnics d'emergències sanitàries compostos per conductores d'ambulàncies i vehicles d'emergències i 4 membres de personal sanitari. A més, es disposa de 4 treballadors en Turisme, quantitat que augmentarà mitjançant plans d'ocupació.

D'aquesta manera, l'Ajuntament oferirà el servei de vigilància a través de dos postes amb socorristes, atenció sanitària, tourist info, condícies i dutxes en Port Saplaya, en les seues zones nord i sud, i una en Patacona amb tots els serveis, recolzada per les 3 cadires de vigilància que han sigut renovades amb la finalitat de garantir en tot moment el bon estat del personal encarregat de la seguretat.

Aquestes reformes també s'han produït en les postes, que han experimentat una important posada al dia amb diverses reformes i repintat de les reixes de l'exterior. Pel que fa a l'interior, les instal·lacions s'han condicionat complementant-les amb material necessari per al dia a dia dels treballadors i els veïns i veïnes que necessiten assistència.

Les iniciatives són fruit de l'esforç del treball que realitza durant tot l'any la regidoria de Platges que lidera Raquel Casares, tal com ha assenyalat: "El treball en platges és constant. Encara que hi haja una temporada de banys establida, des de la regidoria treballem durant tot l'any amb la finalitat d'adaptar-nos a un mitjà viu i en constant canvi com és la platja".

Una altra de les novetats introduïdes és la renovació de panells informatius i de la cartelleria d'accés a platges i de turisme, així com una aposta més ferma en la inclusió social amb l'adquisició de 2 cadires amfíbies més, que se sumen a les 2 que ja es posseïen, i un total de 16 crosses amfíbies perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen gaudir del bany.

Referent als veïns i veïnes de raça animal, l'Ajuntament d'Alboraia ha traslladat la zona autoritzada de bany per a gossos, situada fins ara en la desembocadura del Carraixet, a Port Saplaya, enfront de Norauto. Aquest canvi correspon al fet que l'anterior ubicació està limitada a causa que és l'hàbitat natural del corriol camanegre, un au característic de la costa. Així mateix, s'ha modificat la zona autoritzada per a pesca, prohibida en àrea de bany per a evitar accidents.

Els quiosquets tornen a formar part del paisatge marítim, repartits 5 al llarg de la Patacona i 2 en Port Saplaya. Aquestes instal·lacions ofereixen servei de banys públics, complementant els de les postes, i d'ombrel·les, hamaques, hidropedals i activitats de platja.

En matèria de seguretat, la Policia Local d'Alboraia augmenta el servei especial ininterromput de patrulla de platja, implantat l'any passat per a potenciar la protecció civil. Per a açò, es disposa d'agents que patrullaran tant a peu com en vehicles; un buggy, dues embarcacions, ambulància i dos vehicles pick-up.

Aquest passat cap de setmana, l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, amb la regidora de Platges, Raquel Casares; el regidor de Seguretat Ciutadana, Sebastián Torres; i el regidor de Joventut, Ismael Rubio, visitaren les postes per comprovar el bon inici de la temporada.

Pujar