29 d’octubre de 2020 29/10/20

La Setmana Santa d'Alboraia, proclamada festa d'interés turístic provincial de la Comunitat Valenciana

La Setmana Santa d'Alboraia, proclamada festa d'interés turístic provincial de la Comunitat Valenciana - (foto 1)

  L'Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat Valenciana ha atorgat a la Setmana Santa d'Alboraia el títol honorífic de festa d'interés turístic provincial de la Comunitat Valenciana. D'aquesta manera, tal com apareix publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, es reconeix a major escala un esdeveniment que conta ja amb més de 400 anys de tradició.

  "És una notícia molt bona per al nostre municipi. Una festa amb tanta tradició a Alboraia, com la Setmana Santa, es mereix aquest reconeixement per l'esforç i dedicació que realitzen tant la Junta Local de Germanors de Setmana Santa, encapçalada pel seu president Luis Biosca, com per part de totes les germanors i veïns que s'involucren", comenta l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría. A més, afig: "També hem d'agrair l'esforç determinant de l'equip de premsa que va completar la informació necessària per a complir amb els requeriments que exigia Turisme per a obtenir aquesta distinció".

  La Junta Local de Hermandades y Corporaciones de Semana Santa de Alboraya, que inclou les 10 confraries que componen la tradició en el municipi, va iniciar el procés després de realitzar la petició a l'Ajuntament d'Alboraia. Ho va fer adjuntant un dossier amb la documentació pertinent perquè el consistori poguera dur a terme la petició a la Generalitat, una iniciativa que es va realitzar després de l'aprovació per unanimitat en Ple municipal.

  La documentació aportada va ser complementada pel gabinet de premsa i el departament de Relacions Institucionals de l'Ajuntament d'Alboraia amb la titànica recopilació de documents de premsa escrita, digital i audiovisual recollits de l'Arxiu Municipal i de l'hemeroteca de diversos mitjans de comunicació de tota Espanya, com també de la desapareguda Canal 9.

  D'aquesta manera, l'arxiu arreplega peces periodístiques des de 1982, cartelleria des de 1957 i a més afegeix documents del Quinque Libri de la Parròquia Asunción de Nuestra Señora, un conjunt de cinc llibres parroquials escrit i signat per mosén Vicent Ferrer i Esteve que data de 1595.

  La notícia es celebrarà juntament amb els veïns del municipi el dia del pregó de la Setmana Santa de 2018, que tindrà lloc el pròxim 17 de febrer en l'Auditori Municipal d'Alboraia a les 21.30 hores. Un acte que comptarà amb la figura del tinent coronel Miguel Ángel Cano Rodríguez com a pregoner i per a finalitzar la Societat Musical d'Alboraia oferirà un concert.

  Pujar