elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Servei de Socorrisme i Salvament Marítim d'Alboraia, preparat per a la temporada de bany

El Servei de Socorrisme i Salvament Marítim d'Alboraia, preparat per a la temporada de bany
  • L'alcalde, Miguel Chavarría, ha donat la benvinguda a l'equip, que operarà ininterrompudament fins al 15 de setembre en Port Saplaya i La Patacona

L'Ajuntament d'Alboraia ha donat la benvinguda al personal que compon enguany el Servei de Socorrisme i Salvament Marítim, una de les claus de la seguretat de la temporada de bany. L'equip ha sigut rebut per l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, en una trobada que ha calfat motors per a l'inici del servei.

En concret, el Consistori ha contractat 22 socorristes, 4 patrons d'embarcació i un coordinador del Servei de Socorrisme i Salvament Marítim. Les persones seleccionades van haver de superar les proves que s'han dut a terme recentment, consistents en exercicis de carrera, natació i una pràctica de RCP per a socorristes i en pràctiques d'embarcació per al càrrec de patró.

Les incorporacions suposen una aposta clara per la seguretat, que es reforça amb les patrulles de platja que va posar en marxa fa anys la Policia Local durant les temporades de bany. Aquest servei de l'Ajuntament compta també amb vehicles adequats per a moure's per l'arena, tecnologia com el dron Fènix-1 i la iniciativa de polseres identificatives per a menors d'edat, així com la col·laboració de Protecció Civil.

El Servei de Socorrisme i Salvament Marítim estarà operatiu de manera ininterrompuda des d'aquest 1 de juny fins al 15 de setembre, si bé els caps de setmana de maig ja han estat habilitades les platges de Port Saplaya i La Patacona per a poder gaudir de la costa valenciana.

Un estiu de màxima qualitat

A més d'aquestes mesures, el dispositiu que activa l'Ajuntament d'Alboraia durant la temporada de bany inclou altres característiques que tenen per objectiu garantir el gaudiment de totes les persones. Per exemple, Port Saplaya i La Patacona compten amb zones d'ombra, servei de bany adaptat per a persones amb diversitat funcional i oficines Tourist Info equipades tecnològicament amb codis QR i suport digital, a més de quiosquets que donen servei d'hostaleria, oci i banys públics.

Totes aquestes característiques és el que permet a la regidoria de Turisme, Platges i Medi Ambient que encapçala Raquel Casares revalidar els distintius de Q de Qualitat tant per a les platges com per a les oficines Tourist Info, un segell turístic d'elevada importància. De fet, el Servei de Socorrisme i Salvament Marítim, que estarà degudament identificat amb el logo de l'Ajuntament d'Alboraia, lluirà el logo de 'Alboraia Turisme', ja que la seguretat de les platges és una de les característiques d'un dels pilars sobre els quals s'assentisca la marca turística, integrada dins del Pla Estratègic de Turisme i el Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent.

Pujar