20 de gener de 2020 20/1/20

Podem Alboraia proposa un segell de qualitat “Horta d'Alboraia”

Podem Alboraia proposa un segell de qualitat “Horta d'Alboraia” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Podem Alboraia proposa un segell de qualitat “Horta d'Alboraia” - (foto 2)

  “El pla té com a objectiu posar en valor l'horta, com a element unificador entre els tres nuclis del municipi i convertir-la en un referent social i cultural, mediambiental i econòmic, alhora que garantisca la continuïtat del treball agrari en unes condicions de vida dignes i que resulten atractives per a promoure el relleu generacional”, ha manifestat el candidat a l'alcaldia alberto bolinches.

  Podem proposa crear una marca pròpia per als productes de l'Horta, sustentada en un Segell de Qualitat local. Este Segell farà possible una millora de la rendibilitat per als agricultors i a més, fomentarà el consum de productes de qualitat i proximitat. També contribuirà a la recuperació i regeneració dels espais degradats o abandonats, dotant d'un pes i una entitat pròpia a L'Horta d'Alboraia.

  La formació morada, a través d'este pla, té previst també cobrir les demandes de producte fresc dels menjadors escolars amb productes locals, afavorint la compra de proximitat, als agricultors i agricultores de la zona. “Estes accions, es duran a terme de forma coordinada a través del Consell Agrari, el Consell d´Urbanisme i el Consell Escolar”, ha afirmat Bolinches. Podem proposa també, integrat en el Pla, la millora de la mobilitat sostenible a través de l'Horta i desenvolupar un turisme sostenible i respectuós amb l'entorn.

  L'ex diputada en el Congrés i veïna d'Alboraia Rosana Pastor, que va presentar iniciatives en el Parlament en este sentit i ara col·labora en la confecció i propostes per a Podem Alboraia, ha manifestat: “vivim al cor d'una de les hortes més productives del territori espanyol, som privilegiades i al mateix temps, responsables de la seua pervivència. Protegir la terra i les persones que la treballen, és protegir-nos davant el canvi climàtic i assegurar la base del nostre sistema alimentari”

  Alguns dels beneficis vinculats als canals curts de comercialització, en paraules de Pastor són: “la creació i diversificació de llocs de treball a nivell local, generant més del doble d'ingressos que en un sistema globalitzat; la racionalització del consum energètic -en reduir els desplaçaments- i l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle; menor demanda d'energia fòssil utilitzada en fertilitzants, mecanització, transport i envasos. Consumir productes locals és també garantir la nostra autonomia alimentaria i evitar els riscos per a la conservació i la qualitat dels aliments que comporten les llargues cadenes alimentaries. A més d'assegurar la presència d'un grau òptim de nutrients als aliments que consumim”

  Enfront de les amenaces actuals i futures a les quals es veu exposada L'Horta, este Pla que presenta Podem Alboraia, “aposta per uns criteris de sostenibilitat i preservació del territori, al mateix temps que és una garantia per als agricultors i agricultores locals i també per a la comunitat consumidora. No té cap sentit consumir un producte que ha viatjat centenars o milers de quilòmetres, quan tenim l'Horta al costat de casa”, ha conclòs el candidat Alberto Bolinches.

  ocultar
  Podem Alboraia proposa un segell de qualitat “Horta d'Alboraia”
  Pujar