elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

'Platges segures': la Generalitat Valenciana reforça el dispositiu de seguretat del bany a Alboraia

'Platges segures': la Generalitat Valenciana reforça el dispositiu de seguretat del bany a Alboraia
  • El dron del 112 que llança un salvavides torna al municipi un any més, després d'una experiència pilot reeixida, sumant-se al dispositiu de la Policia Local

 

La Generalitat Valenciana ha presentat la campanya 'Platges Segures', una iniciativa amb la qual pretén conscienciar a la ciutadania sobre els riscos de les zones de bany i que poden derivar en ofegaments que es poden evitar. Ho ha fet a través de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública que encapçala Gabriela Bravo, en una trobada al qual han acudit el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; i l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, entre altres personalitats polítiques.

La campanya, que opera baix l'eslògan 'No te estropees el verano. Queremos volver a verte' està dirigida als joves i majors de 60 anys, els perfils més comuns de víctimes d'ofegaments. La principal novetat d'enguany és que s'ha duplicat el nombre de municipis que participen en l'experiència pilot amb drons de vigilància i salvament a les platges amb la finalitat de reduir al màxim el temps de resposta, tal com explica la consellera Bravo. En aquest sentit, Alboraia torna a participar en aquesta iniciativa per segon any consecutiu, després d'haver sigut un dels 10 municipis que va utilitzar aquesta tecnologia durant l'estiu passat amb gran èxit.

D'aquesta manera, Alboraia comptarà amb el dron del 112 durant la temporada de bany en Port Saplaya, un ús que s'estendrà a La Patacona si fora necessari gràcies a la seua gran velocitat. Aquesta nau no tripulada es caracteritza per portar diversos salvavides, que es llancen immediatament per a mantindre a flotació a les possibles víctimes mentre arriba, en qüestió de segons, l'equip humà del Servei de Socorrisme i Salvament Marítim.

Una altra de les novetats de 'Platges Segures' és un visor cartogràfic de platges, elaborat en col·laboració amb l'Institut Cartogràfic de la Comunitat Valenciana, que inclou la localització de totes les platges valencianes amb dades actualitzades sobre l'estat de la mar, el tipus de platja, els serveis de salvament i socorrisme dels quals es disposa o si compten amb postes sanitàries.

Alboraia segura

El dron del 112 s'uneix al dispositiu de seguretat que duu a terme la Policia Local i l'Ajuntament d'Alboraia des del mes de maig passat i que s'estén fins a finals de setembre. Aquest operatiu inclou el dron Fényx-1, les patrulles de platja per la riba, l'adquisició de vehicles especialitzats per a l'arena com són els Quads i la iniciativa de polseres identificatives per a les persones menors d'edat, que se sumen al Servei de Socorrisme i Salvament Marítim i a tota la cartelleria disponible en les mateixes platges de La Patacona i Port Saplaya.

L'alcalde, Miguel Chavarría, coincideix amb Gabriela Bravo a seguir les indicacions de les autoritats durant el bany, incloent-hi les banderes de colors disponibles tant en les postes sanitàries com en les cadires dels i les socorristes. Es tracta, en definitiva, "de gaudir de tots els tresors que ofereix Alboraia de manera responsable per a poder continuar fent-ho durant tot l'estiu i en pròxims anys", conclou el primer edil.

Pujar