28 d’octubre de 2020 28/10/20

El personal sanitari d'Alboraia llança un vídeo de consells i suport a la població en resposta al coronavirus

El personal sanitari d'Alboraia llança un vídeo de consells i suport a la població en resposta al coronavirus - (foto 1)
  • La iniciativa remarca vies d'atenció alternatives per a no acudir als centres de salut per a evitar la propagació del virus

MÉS FOTOS
El personal sanitari d'Alboraia llança un vídeo de consells i suport a la població en resposta al coronavirus - (foto 2)

El personal sanitari que treballa en els centres de salut d'Alboraia ha publicat un vídeo sensibilitzador amb consells i agraïments a la població en resposta al coronavirus. La producció audiovisual difon així el protocol d'aquests espais durant l'Estat d'Alarma causat per la pandèmia COVID-19 a través de cares recognoscibles que atenen els usuaris i usuàries d'aquests centres cada dia.

Anul·lar cites no urgents i posposar controls rutinaris relacionats amb la hipertensió o la diabetis, entre altres, són algunes de les mesures que apareixen en el vídeo, així com resoldre algunes de les qüestions per via telefònica i no de manera presencial com la renovació de receptes, els resultats d'analítica o els comunicats de baixa. A més, es recomana passar el mínim temps possible en el centre de salut i no acudir en companyia. En qualsevol cas, es recomana cridar al consultori habitual perquè el personal capacitat valore l'assistència davant qualsevol dubte.

Des de l'equip humà de la zona bàsica de salut del municipi asseguren que aquesta iniciativa vol “enviar un missatge d'ànim per a tots i totes en aquests moments difícils i dir-vos que tots junts vencerem”, unes declaracions que també animen a quedar-se a casa per a assegurar l'èxit del confinament per a detenir la propagació del coronavirus.

D'aquesta manera, es pretén conscienciar a la població perquè evite visites innecessàries als centres de salut per a prevenir la propagació del coronavirus i deixar aire a un sistema sanitari públic que en aquests moments es troba saturat. Recentment, a aquestes mesures també s'ha sumat la prolongació automàtica per 2 mesos addicionals la validesa de tractaments crònics la finalització dels quals està pròxima i requerien autorització per part de metges i metgesses.

Enllaç al vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=DtxnuYgMS1w

Pujar